Home » WePower

WePower

Last update: 30-01-2018

WePower organiseert een fundraiser (ICO) voor haar nieuwe cryptoproject. De ICO duurt van 1 tot en met 15 februari 2018 en de bedoeling is om in totaal tussen de vijf en veertig miljoen dollar in te zamelen. Met dit geld wil WePower haar project verder vorm geven. Het project richt zich op de markt voor groene energie. Het doel is om groene energie een eenvoudiger te verhandelen product te maken waarbij overheden en tussenpartijen een kleinere rol spelen of zelfs geheel verdwijnen. WePower wil, met behulp van de blockchaintechnologie, de opwekker van energie met de gebruiker zaken laten doen.

Groene energie is een groeimarkt

WePower richt zich op een van de sterkste groeimarkten van het moment. Groene energie staat volop in de belangstelling en er is simpelweg geen weg terug naar de oude conventionele energiebronnen zoals olie en gas. De mensheid moet de transitie naar groene energie de komende jaren maken. Het nadeel aan groene energie was vaak dat deze duurder was dan grijze energie. Een deel van deze kosten zit in het feit dat tussenpartijen ook flinke marges rekenen. WePower brengt opwekker en eindgebruiker, variërend van groot tot klein, direct met elkaar in aanraking. De gebruiker koopt de energie rechtstreeks in bij de opwekker waardoor er van tussenpartijen en –handelaren geen sprake meer is. Hierdoor is het mogelijk dat groene energie stukken voordeliger wordt!

Blockchaintechnologie

Je denkt wellicht: wat een goed idee, maar waarom is die blockchaintechnologie hier nu zo belangrijk? Blockchaintechnologie is bezig de wereld zoals we die kennen te veranderen. Een van de kenmerken van de blockchaintechnologie is dat alle transacties uit het verleden terug te zien zijn. Doordat WePower gebruikt maakt van het netwerk van Ethereum is er ook de mogelijkheid de zogenoemde slimme contracten te gebruiken. Dankzij deze werkwijze ligt alles vast op het gebied van transacties van groene energie en natuurlijk de betalingen. Hierdoor hoeven er geen dure contracten te worden afgesloten via energiemaatschappijen en dure handelaars. De distributie gaat namelijk rechtstreeks en ook de afhandeling is vastgelegd in de blockchain.

WPR Token

WePower lanceert een eigen token welke de afkorting WPR heeft. Deze token, een ERC 20 token, speelt een centrale rol binnen het project. WePower gaat namelijk een platform opzetten waarop de opwekker van groene energie en de gebruiker van deze energie elkaar kunnen vinden en zaken kunnen doen. De WPR token vertegenwoordigt hierbij een waarde. Zo staat straks 1 WPR token gelijk aan 1 kWh. Om energie (kWH) te kopen dan wel te verkopen heb je WPR tokens nodig.

Roadmap WePower

WePower heeft reeds een plan (roadmap) voor de komende jaren uitgestippeld. Na de fundraiser in februari 2018 volgen deze stappen:

  • Lancering WePower platform: maart 2018
  • Verbinding met de energie infrastructuur: mei 2018
  • Testen van het platform: juli 2018
  • Lancering WePower in Spanje: augustus 2018
  • Distributie gedoneerde energie aan token holders: september 2018
  • Lancering WePower in Portugal en Duitsland: oktober 2018
  • In 2019 volgt een verdere uitbouw van het project 

ICO informatie

De ICO van WePower gaat van start op 1 februari 2018 en duurt in totaal 14 dagen. De ICO eindigt dus op 15 februari 2018. De token heeft de afkorting WPR en zijn tijdens de ICO te koop met Ether. In totaal hebben 8.000 WPR eenzelfde waarde als 1 ETH. De softcap bedraagt 5 miljoen dollar en de hardcap 40 miljoen dollar. Meer informatie over het project van WePower vind je op de officiële website, in de whitepaper, op de Twitter of Facebookpagina of via de Telegram groep: