Kalender » Brussels Summer Festival

Brussels Summer Festival: 5 - 14 augustus 2016

brussels-summer-festival-3.jpg

De binnenstad van Brussel herbergt een muzikaal en cultureel pareltje van formaat, namelijk Brussels Summer Festival. Het evenement duurt tien dagen lang en zorgt voor de komst van meer dan honderdduizend bezoekers. Op deze pagina kom je alles te weten over Brussels Summer Festival, denk aan hoe je het festival kunt bijwonen, waar je kaarten koopt, welke artiesten er optreden, enzovoorts.

Brussels Summer Festival 2016

Brussels Summer Festival (BSF) is een echt stadsfestival dat in het centrum van de Belgische hoofdstad plaatsvindt. Tijdens het evenement krijgen artiesten uit heel Europa de kans om op te treden, in het verleden traden er al internationale topartiesten op. Er zijn verschillende podia opgetuigd op tientallen locaties in zowel de buitenlucht als binnen. Er staan bijvoorbeeld muziekpodia op enkele bekende pleinen in downtown Brussel. Op deze podia treden honderden artiesten op. De muziek die geëtaleerd wordt is zeer divers, van pop tot rock tot dance, enzovoorts. Brussels Summer Festival 2016 vindt plaats van vrijdag 5 tot en met zondag 14 augustus.

Tickets

Brussels Summer Festival vraagt vrij schappelijke entreeprijzen. Je kunt kiezen voor losse dagkaarten en voor een passe-partout. Losse dagkaarten kosten, afhankelijk van welke dag je het festival wilt bezoeken, tussen de € 9,- en € 22,-. Als je meerdere dagen BSF wilt bezoeken is het mogelijk een tiendaags ticket te kopen waarmee je alle dagen entree verkrijgt. De kosten bedragen € 60,- in de voorverkoop. Het is mogelijk om tickets aan de kassa te kopen, maar dan worden extra kosten gerekend. Op sommige dagen is het zelfs mogelijk om VIP-kaarten te kopen.

Optredens en programma

Aangezien er honderden optredens op het programma staan zal je voordat je Brussels Summer Festival bezoekt van tevoren de timetable moeten bekijken waar je wilt zijn. De line-up en programmering van het muziekfestijn zijn te raadplegen op de website van Brussels Summer Festival.

Bezoeken Brussels Summer Festival

Het gros van de activiteiten vindt plaats in hartje Brussel. Aangezien Brussel een grote stad is wordt het stadsverkeer gekenmerkt door drukte en hoge parkeerkosten. Als je de kans hebt is het dan ook zeer aan te bevelen om gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. In het centrum van Brussel zijn meerdere grote treinstations waarvandaan je in enkele minuten lopen de pleinen kunt bereiken.