Kalender » Pukkelpop

Pukkelpop 2016 - Hasselt Kiewit

pukkelpop.jpg

Een van de Europese parels op het gebied van muziekfestivals vind je vlakbij Hasselt, namelijk Pukkelpop. Het driedaagse muziekfestijn schotelt ieder jaar weer ruim tweehonderd artiesten en optredens voor aan de bezoekers. Je leest alles over Pukkelpop, bijvoorbeeld wat het programma is, waar en hoe je kaarten kunt kopen en hoe je op het festival kunt geraken.

Pukkelpop 2016

Het gevarieerde programma van Pukkelpop is verdeeld over in totaal acht podia. Muzieksoorten als pop, rock, dance en metal vliegen om de oren en zorgen voor een geweldige beleving. Naast het muzikale speelt ook het culturele een voorname rol (bijvoorbeeld straattheater). De volgende editie van Pukkelpop wordt georganiseerd van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 augustus en beslaat dus in totaal drie dagen. Op woensdag 17 augustus is er al pré programma (Boiler Party).

Kaartverkoop

Pukkelpop is een muziekfestival waar entree wordt geheven. Een dagticket kost € 95,- per persoon. Met een combiticket ter waarde van € 199,- heb je recht op drie dagen toegang tot het festivalterrein.

Openingstijden en timetable

Tijdens de festivaldagen openen de poorten van Pukkelpop om 11.00 uur. Het programma, de timetable en de line-up vind je op de website van Pukkelpop.  Op de dag voor de start van Pukkelpop (woensdag) gaan de kassa's open om 12.00 uur en kan je alvast je festivalbandje ophalen, het terrein zelf opent vervolgens om 15.00 uur waarna later op de avond de Boiler Party zal plaatsvinden.

Kamperen

Tijdens Pukkelpop kan je overnachten op een van de twee campings. De kampeerterreinen zijn 24 uur per dag geopend. De camping wordt weer gesloten op zondag 21 augustus 2016 om 12.00 uur.

Autobezoek Pukkelpop

De stad Hasselt heeft een gunstige ligging ten opzichte van steden als Brussel, Luik en Antwerpen. Ook vanuit Nederlandse steden zoals Eindhoven en Maastricht ben je vrij snel op Pukkelpop. Als bezoeker die met de auto komt navigeer je naar de Kempische Steenweg in Kiewit / Hasselt (België). Je wordt in de omgeving van Pukkelpop al middels bewegwijzering naar het festivalterrein geleid.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is een welkom alternatief en zorgt dat je bijvoorbeeld met de trein kunt reizen tot het treinstation van Hasselt of Kiewit. Vooral treinstation Kiewit is gunstig gelegen, je hoeft maar 500 meter te lopen naar Pukkelpop. Als je uitstapt in Hasselt kan je gebruik maken van bussen.