Kalender » Fortarock

Fortarock 2017: tickets en festivaltijden

fortarock.jpg

Fortarock is geen festival voor mensen die houden van knuffelrock en andere zoetsappige muziek. Op Fortarock is het tijd voor onvervalste heavy metal en ander ruig gitaarwerk. Het tweedaagse Fortarock weet ieder jaar weer grote acts uit de internationale rock en metalscene te strikken om op te treden. Voor fans van het muziekgenre is Fortarock een van de belangrijkste evenementen van het jaar. Kom meer te weten over Fortarock 2017 zoals programma, line-up en festivaltijden, tickets en kaartverkoop, bereikbaarheid en hotels.

Fortarock 2017

Het Nijmeegse Goffertpark is de gastheer van het metalfest Fortarock. Snoeiharde gitaren, spetterende drumpartijen en zangpartijen die je trommelvliezen doen trillen; dat is Fortarock in een notendop. Elk jaar weer strijken diverse wereldberoemde rockbands neer in Nijmegen om hun kunsten te vertonen op Fortarock. Op het festival zijn ook twee markten waar je terecht kunt voor allerhande kleding, merchandising, sieraden, zonnebrillen, muziekplaten, enzovoorts. De volgende editie van Fortarock vindt plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei 2017.

Festivaltijden en line-up

Tot de line-up behoren ieder jaar weer meerdere internationale sterren. Vind de complete line-up eenvoudig op de website van Fortarock. Er zijn in totaal drie podia waar de optredens plaatsvinden. Op vrijdag opent het festival om 15.00 uur. Op zaterdag is Fortarock rond de klok van 23.30 uur afgelopen.

Tickets en kaartverkoop

De ticketverkoop voor Fortarock verloopt via Ticketmaster. Een ticket voor Fortarock kost € 25,- wanneer je een dagkaart voor zaterdag koopt. Een dagticket voor de zondag kost € 59,- per persoon. Twee dagen Fortarock kosten € 75,- per persoon. De prijzen zijn nog wel exclusief € 2,50 servicekosten. Extra korting ontvang je in groepsvorm, want je koopt vijf tickets voor de prijs van vier.

Bezoeken Fortarock

Iedereen kent het Goffertpark in Nijmegen wel als een locatie waar al vele grote namen uit de muziekgeschiedenis hebben opgetreden. Ook Fortarock vindt plaats in het Goffertpark. Je wordt met behulp van borden met ‘Parkeren Fortarock’ richting de parkeerterreinen geleid. Het kan wel behoorlijk druk zijn en daarom wordt er geadviseerd zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Er is bijvoorbeeld een speciale Metalbus en vanaf het NS Station Nijmegen rijden pendelbussen van en naar het Goffertpark. Fortarock duurt twee dagen maar er is geen festivalcamping. Om toch te overnachten is het een goede optie om in de buurt een hotelkamer te boeken: