Kalender » Marathon Eindhoven

Marathon Eindhoven: 9 oktober 2016

marathoneindhoven.jpg

Eindhoven is op sportief gebied vooral bekend vanwege de voetbalclub P.S.V. Maar Eindhoven organiseert ook één van de meest prestigieuze marathons van Nederland. De Eindhovense marathon staat te boek als een snelle marathon vanwege een vlak parcours zonder al te veel bochten. Het is mogelijk om te kiezen tussen verschillende loopafstanden. Gedurende de dag door worden de verschillende loopafstanden afgewerkt. Een bezoek aan de Eindhovense marathon is gratis en meer dan een leuk dagje weg.

Marathon Eindhoven 2016

De derde marathon qua grootte in Nederland is de marathon van Eindhoven. Ieder jaar weer nemen duizenden hardloopfanaten deel aan het sportevenement dwars door de Eindhovense binnenstad. Het parcours staat bijna ieder jaar weer garant voor prima tijden aangezien het parcours geheel vlak is en relatief weinig bochten kent. De marathon van Eindhoven vindt plaats op zondag 9 oktober 2016.

Stadsmarathon

Zoals eerder gezegd voert de route door de binnenstad van Eindhoven, waarbij ook enkele buitenwijken worden aangedaan. Maar dat het een echte stadsmarathon is staat vast. De route is overigens 21,1 kilometer lang. Dit betekent dat deelnemers van de halve marathon één ronde lopen terwijl de deelnemers van de hele marathon twee ronden voor hun rekening nemen vooraleer ze finishen.

marathonehv.png

Loopafstanden

Hardlopers van alle niveaus kunnen terecht in Eindhoven. Behalve de hele marathon (42,195 kilometer) en de halve marathon (21,1 kilometer) kunnen deelnemers ook deelnemen aan bijvoorbeeld de City Run (5 kilometer), de Bedrijvenloop (21,1 kilometer) en de Estafettemarathon (4 x 10,5 kilometer). Kinderen kunnen deelnemen aan de Mini Marathon (2,5 kilometer).

Inschrijven marathon

Inschrijven voor de marathon of één van de andere loopafstanden is mogelijk via de website van de Eindhovense Marathon.

Bezoekers en supporters

Ben je van plan om lopers aan te moedigen of wil je genieten van de sfeer tijdens de Eindhovense Marathon? Afhankelijk van waar aan het parcours je wilt staan zijn de beste vervoersmiddelen meestal de auto of het openbaar vervoer. Een bezoek aan de binnenstad kan het best met het openbaar vervoer worden gemaakt, vooral omdat veel wegen in de stad zijn afgesloten en vanwege de drukte. Wil je graag ergens aan de route buiten de binnenstad gaan staan? Dan is de auto, bus of fiets een geschikt vervoersmiddel.