5 Mei-concert op de Amstel

Last update: 05-10-2019

Bevrijdingsdag valt ieder jaar op 5 mei wanneer we onze vrijheid vieren. Door het hele land vinden er activiteiten plaats waaronder Bevrijdingsfestivals in veertien steden. De afsluiter van deze feestelijke dag is het Concert op de Amstel, ook wel bekend als het 5 mei-concert. Tijdens het 5 mei-concert zijn tal van prominenten aanwezig zoals het staatshoofd, de rijksministerraad en parlementsleden om te genieten van het licht klassieke evenement. Kom alles te weten over het 5 mei-concert 2020 zoals bijvoorbeeld informatie over locatie en programma, tijden, de live televisie-uitzending, bereikbaarheid en hotels.

5 Mei-concert

Het 5 mei-concert vormt de afsluiter van Bevrijdingsdag. Het concert vindt plaats op een prachtige locatie bij het Koninklijk Theater Carré met op de achtergrond de idyllische Amstel. Ieder jaar treden er op het 5 mei-concert weer bijzondere artiesten op, vaak met een eigen verhaal over vrijheid en oorlog. De muziek die je zult horen tijdens het 5 mei-concert is zoals gewoonlijk klassiek, zij het in een wat lichtere vorm. Er zullen verschillende Nederlandse artiesten aanwezig zijn en ook een heus orkest. De artiesten die optreden tijdens het Concert op de Amstel zijn ook aanwezig tijdens de Nationale Herdenking op de Amsterdamse Dam. De volgende editie van het 5 mei-concert vindt uiteraard plaats op dinsdag 5 mei 2020.

Gratis toegang

Het 5 mei-concert is gratis te bezoeken waarmee het open karakter van Bevrijdingsdag wordt onderstreept. Dit is geheel in stijl met de Bevrijdingsfestivals die ook vrij toegankelijk zijn.

Credits: Nationaal Comité 4 en 5 mei, Ilvy Njiokiktjien

Televisie-uitzending

Als het niet mogelijk is om het 5 mei-concert bij te wonen hoef je niet te treuren. Het muziekconcert wordt namelijk ook live uitgezonden op televisie dankzij de NOS. De live uitzending wordt verzorgd op NPO1 vanaf 20.30 uur. Rond 22.15 is de tv-uitzending afgelopen.

Bezoeken 5 mei-concert

Het 5 mei-concert vindt plaats bij het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, gelegen aan het adres 115 – 125 te Amsterdam. De manier van reizen in Amsterdam is natuurlijk het openbaar vervoer. Zo reis je in tien minuten van Amsterdam Centraal naar Theater Carré per tram of metro. Stap uit bij de gelijknamige tram- en metrohalte Weesperplein. Reis je toch liever met de auto naar het 5 mei-concert? Parkeren is dan mogelijk in Q-Park Centrum Oost (Wibautstraat 3b) dat op enkele minuten lopen van het concertgebouw is gelegen. Voor de bezoekers die langer van de stad Amsterdam willen genieten is er de optie een hotelkamer te boeken. Vergelijk eenvoudig de prijzen van de beschikbare hotelkamers via:

Bevrijdingsfestivals

Het 5 mei-concert is niet het enige grote muziekconcert van Bevrijdingsdag. Zo zijn er de Bevrijdingsfestivals van het Comité 4 en 5 mei die in veertien steden worden georganiseerd. De gratis Bevrijdingsfestivals worden ieder jaar door meer dan een miljoen mensen bezocht.