538 Koningsdag

Last update: 05-10-2019

Een van de leukste evenementen op Koningsdag is ieder jaar het 538 Koningsdag Festival. De beste artiesten brengen de leukste muziek ten gehore gedurende een zeer gezellige dag. 538 Koningsdag is dan ook een perfecte keus als je een gezellige dag wilt beleven. Het evenement wordt georganiseerd op het Chasséveld in Breda en is misschien wel het populairste evenement van heel Nederland op deze dag. Kom alles te weten over 538 Koningsdag 2020 waaronder programma en tijden, line-up, tickets en kaartverkoop en bereikbaarheid.

538 Koningsdag 2020 – Chasséveld Breda

Radio 538 is al vele jaren de meest populaire radiozender van Nederland. Onder de naam 538 worden ook meerdere muziekfestivals georganiseerd. Ook tijdens Koningsdag geeft Radio 538 een bijzonder feest, te weten 538 Koningsdag. Op 538 Koningsdag genieten de bezoekers van een erg sterke line-up met de grootste artiesten van het moment. De muziekgenres die je zult horen zijn onder andere pop, dance, Nederlandstalig en urban. Behalve muzikale optredens zijn er op 538 Koningsdag ook mogelijkheden om drinken en eten te kopen. Je betaalt met munten welke gekocht kunnen worden op het terrein. De volgende editie van 538 Koningsdag is op maandag 27 april 2020.

Line-up

De optredende artiesten worden ieder jaar in de aanloop naar het festival bekend gemaakt via de uitzendingen van Radio 538. Het is nog onbekend welke artiesten zullen optreden in 2020.

Locatie

Waar het voorheen nog op het Museumplein in Amsterdam plaatsvond, is het bekende Chasséveld in Breda sinds enkele jaren het toneel van de 538 Koningsdag. Deze locatie is onder andere bekend van muziekfestivals zoals Breda Live, Kermis Breda en Art Breda.

Fotocredits: Radio 538

Tijden

Het festivalterrein opent om 10.30 uur, waarna het programma om 12.00 uur daadwerkelijk van start gaat. Het programma is afgelopen om 22.00 uur. Door de ruime tijden is 538 Koningsdag een dagvullend evenement. En heb je er na nog niet genoeg gefeest? De binnenstad van Breda is niet ver weg en op loopafstand gelegen.

Tickets en kaartverkoop

Een entreeticket voor 538 Koningsdag is alleen te koop via de website van Radio 538. De kosten per ticket bedragen € 29 per persoon inclusief servicekosten. Kinderen onder de 12 jaar mogen het evenement alleen bezoeken wanneer ze onder begeleiding van een volwassene zijn. De kaartverkoop start half maart en is vaak binnen 1 uur uitverkocht.

Bezoeken 538 Koningsdag

Het Chasséveld is een bekend evenemententerrein in Breda en op meerdere manieren bereikbaar. Wie met de auto komt reist naar Breda over de autosnelwegen A16 of A27. Volg de borden centrum en vervolgens de borden ‘Parkeren 538 Koningsdag’. Parkeren kost € 5,- per voertuig. Om verkeers- en parkeerdrukte te vermijden is het mogelijk te reizen per trein naar Breda Centraal vanwaar je te voet naar het Chasséveld kunt lopen. De looproute is met behulp van borden aangegeven. Wie uit Breda zelf komt kan ook gebruik maken van fietsenstallingen rondom het festivalterrein. Als je liever pas de volgende dag naar huis kunt is het een goed idee om een hotel te boeken, er zijn diverse voordelige hotels in de buurt van het festivalterrein: