Abunai Convention

Last update: 05-02-2020

De Japanse cultuur heeft enkele fantastische facetten die ook in Europa aanslaan bij een breed publiek. Vooral games, anime en manga hebben ook in Nederland een flinke fanschare. Abunai is een stichting die zich inzet voor de promotie van de Japanse cultuur. Een van de manieren waarop Abunai dit doet is door het organiseren van de Abunai Convention. Eenmaal per jaar wordt de Abunai beurs georganiseerd in NH Koningshof in Veldhoven. Kom meer te weten over Abunai 2020 waaronder informatie over tickets en kaartverkoop, openingstijden, programma, bereikbaarheid en hotels.

Abunai 2020

Ieder jaar bezoeken duizenden liefhebbers de Abunai beurs in Veldhoven. Tijdens Abunai is het de Japanse cultuur die prominent aanwezig is. De Japanse cultuur wordt door behoorlijk veel mensen aanbeden. Bekende en typische Japanse culturele uitingen zijn bijvoorbeeld anime, manga, games en muziek. Ook cosplay speelt een grote rol tijdens de conventie. Tijdens Abunai wordt het internationale karakter duidelijk omdat de voertaal overwegend Engels is. De volgende editie van Abunai vindt plaats van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus 2020. Het thema deze editie is Tales of Kitsunia.

Programma

Het programma van Abunai bestaat uit vele tientallen onderdelen verdeeld over drie dagen. De programmaonderdelen zijn verdeeld over meerdere zalen en ruimtes waardoor je op ieder moment uit vijf tot tien dingen kunt kiezen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld ook lezingen, workshops films, cosplay, wedstrijden, gamen, enzovoorts.

Openingstijden

De openingstijden van Abunai 2020 zijn als volgt:

  • Vrijdag 28 augustus: 14.00 – 03.00 uur
  • Zaterdag 29 augustus: 10.00 – 03.00 uur
  • Zondag 30 augustus: 10.00 – 18.00 uur

Tickets en kaartverkoop

De ticketverkoop voor Abunai is momenteel nog niet van start gegaan. Tickets zijn te online te koop en aan de deur. Er kan worden gekozen uit dagtickets en combikaarten. Een dagtickets kost € 23 voor de vrijdag, € 26 voor de zondag en € 39 voor de zaterdag. Een combiticket voor alle drie de dagen heb je al voor € 59 per persoon. Het is ook mogelijk om een combiticket te kopen voor twee dagen. Vrijdag en zaterdag kost € 53, vrijdag en zondag kost € 40 en zaterdag en zondag kost € 56. Op tickets aan de deur en op de site met minder dan 14 dagen te gaan wordt een aanvullende toeslag van € 10 gerekend op de ticketprijzen, wees er dus snel bij.

Bezoeken Abunai

De Abunai conventie vindt plaats in NH Koningshof in Veldhoven. Het adres van deze locatie is Locht 117 in Veldhoven. Het hotel beschikt over eigen parkeerplaatsen. Qua openbaar vervoer kan er worden gereisd via het treinstation Eindhoven Centraal waarna met de bus kan worden verder gereisd naar NH Koningshof. Uiteraard is het mogelijk om te overnachten in het NH Koningshof of één van de hotels in de omgeving. Vergelijk de prijzen via: