Airborne Wandeltocht

Last update: 03-03-2020

Ieder jaar op de eerste zaterdag van de maand september wordt de Airborne Wandeltocht verlopen in en rondom Oosterbeek. Deze wandeltocht is ter herdenking van de beruchte Slag om Arnhem die plaatsvond in 1944 en in het bijzonder van meer dan 1700 gestorven Poolse en Britse militairen die begraven liggen in Oosterbeek. Duizenden mensen lopen ieder jaar mee aan de Airborne Wandeltocht. Kom meer te weten over de Airborne Wandeltocht 2020 zoals informatie over de route en starttijden, inschrijven en deelname, bereikbaarheid en hotels.

Airborne Wandeltocht 2020

De Airborne Wandeltocht is een van de bekendste wandeltochten van Nederland. Het is tevens een van de wandeltochten met een historische lading omdat de Slag Om Arnhem wordt herdacht en de vele gestorven soldaten tijdens deze verschrikkelijke gevechten. De wandelaars worden ieder jaar weer muzikaal begeleid aan de start in Oosterbeek door meer dan dertig muziekkorpsen inclusief een defilé. De intocht bij de finish is ook iedere keer weer zeer feestelijk. Met de opbrengsten van de Airborne Wandeltocht worden onder andere invalide geraakte militairen geholpen en ook diverse andere goede doelen worden gesteund. De eerstvolgende Airborne Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 5 september 2020.

Route

Er kan worden gekozen uit vier afstanden om te lopen, te weten 10, 15, 25 en 40 kilometer. De route leidt de wandelaars onder andere door de Veluwezoom, bossen, langs de Rijn, enzovoorts. Bijzondere locaties worden gepasseerd waaronder Hotel Hartenstein, de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek, de Bilderberg bossen, de Oude Kerk en landingslocaties voor parachutisten in Heelsum, Renkum en Wolfheze.

Starttijden

De starttijden van de verschillende afstanden zijn als volgt:

  • 10 kilometer individueel: 9.30 – 13.30 uur
  • 10 kilometer groepen: 11.30 – 13.30 uur
  • 15 kilometer individueel: 9.30 – 13.30 uur
  • 15 kilometer groepen: 11.30 – 13.30 uur
  • 25 kilometer individueel: 9.30 – 13.30 uur
  • 25 kilometer groepen: 11.00 – 13.30 uur
  • 40 kilometer individueel: 7.30 – 10.00 uur

Inschrijven en deelnemen

Deelnemen aan de Airborne Wandeltocht is mogelijk in groepsverband (minimaal 11 personen inclusief begeleider) of als individu. Om deel te nemen aan de Airborne Wandeltocht moeten er deelnamekosten worden betaald. De inschrijfkosten bedragen € 9,- per persoon. Wie online zichzelf alvast vooraf inschrijft betaalt het gereduceerde tarief van € 8,- per persoon. Ook leden van de KWBN en inschrijvingen bij voorverkoopadressen in de regio kunnen rekenen op een korting.

Bezoeken Airborne Wandeltocht

De start van de Airborne Wandeltocht vindt plaats aan de Talsmalaan in Oosterbek (sportpark Hartenstein). Oosterbeek is op meerdere manieren te bereiken. Als je met het openbaar vervoer reist kan er worden uitgestapt op het treinstation van Oosterbeek welke op slechts tien minuten lopen van de startplaats is gelegen. Er rijden ook pendelbussen vanaf het treinstation van Arnhem. De auto parkeren is mogelijk op onder andere het parkeerterrein tussen Papendal en Wolfheze (Woflhezerweg N783) waar vandaan ook weer bussen rijden van en naar de start- en finishlocatie. Eventueel kan er worden overnacht in een van de hotels in de omgeving: