Alpe d’HuZes

Last update: 04-12-2019

Een fantastisch evenement waarbij geld wordt ingezameld voor kankerbestrijding is Alpe d’HuZes. Bij dit evenement is het de bedoeling om maximaal zes maal de beruchte Alpencol Alpe d’Huez op te fietsen, wandelen of te rennen. Ieder jaar zijn er duizenden deelnemers aan Alpe d’HuZes en worden er miljoenen euro’s ingezameld ten bate van KWF Kankerbestrijding. Alpe d’HuZes helpt dankzij de inkomsten mee aan een betere wereld en als deelnemer, sponsor of vrijwilliger kan je hieraan meehelpen. Kom alles te weten over Alpe d’HuZes 2020 waaronder de datum, het goede doel, deelname en inschrijfkosten, doneren, sponsoren werven en de bereikbaarheid.

Alpe d’HuZes - geld inzamelen voor het goede doel

De mythische Alpencol Alpe d’Huez is natuurlijk bekend door de Tour de France. Menig beklijvend wielerduel is hier uitgevochten door de grote tenoren. Menig amateurfietser wil natuurlijk zelf ook deze Alpenreus opfietsen en al helemaal als het voor het goede doel is. De stichting Alpe d’HuZes probeert zoveel mogelijk geld in te zamenlen om zodoende meer onderzoek naar kanker te kunnen doen, kanker beter te behandelen en patienten te helpen in hun strijd met deze vreselijke ziekte. Tijdens Alpe d’HuZes probeer je dus om één of meerdere malen de Alpe d’Huez op te fietsen en zodoende geld te ontvangen van sponsoren wat naar het goede doel gaat (KWF Kankerbestrijding). Opgeven is geen Optie!

Datum

Alpe d’HuZes vindt plaats op donderdag 4 juni 2020. De tijden zijn van 4.30 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds. Alpe d’HuZus wordt verreden in de week van 31 mei tot en met 5 juni 2020.

Deelname en inschrijfkosten

Om deel te nemen aan Alpe d’HuZes dien je inschrijfkosten te betalen. Het is mogelijk om als individu of als team deel te nemen. Als individu bedragen de inschrijfkosten € 125,- voor 1 december 2019 en € 140,- daarna.

Doneren en sponsoren

Iedereen die meedoet aan Alpe d’HuZes, als individu of als team, probeert zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Je kunt natuurlijk zelf geld inleggen via deze link of je probeert zoveel mogelijk sponsoren te werven. De minimale inspanning die je moet behalen is € 2.500,-     

Bezoeken Alpe d’HuZes

De voet van de beklimming van de Alpe d’Huez ligt bij het dorp Le Bourg-d’Oisans. Dit dorp is gelegen in de Alpen ten westen van Grenoble. De meest logische manier om er te geraken is per auto, hiervoor rijd je vanuit Nederland een heel deel van de bekende Autoroute du Soleil waarna je via Lyon richting Grenoble en vervolgens dus Le Bourg-d’Oisans bereikt. Uiteraard is het verstandig om te overnachten ter plaatse. Vergelijk de prijzen van de beschikbare hotelkamers via: