Amsterdam City Swim

Last update: 03-03-2020

Amsterdam City Swim is een evenement waarbij zwemmers een route dwars door de grachten van de Amsterdamse binnenstad afleggen. Het geeft zwemmers de kans om te zwemmen door de beroemdste grachten van ons land terwijl ze door duizenden bezoekers worden aangemoedigd vanaf de kade. Iedereen kan deelnemen aan de Amsterdam City Swim of er een bezoek aan brengen. Het doel van het evenement is helder, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor de bestrijding van de vreselijke ziekte ALS. Kom alles te weten over Amsterdam City Swim 2020 waaronder informatie over de route en inschrijven, programma en bereikbaarheid aan de start en finish.

Amsterdam City Swim 2020

Ongeveer 2500 zwemmers trotseren tijdens de Amsterdam City Swim de Amsterdamse grachten. Ook is er de Amsterdam City Swim for kids waar nog ongeveer 500 kinderen aan deelnemen. De Amsterdamse grachten zijn geen officieel zwemwater, maar de kwaliteit is in decennia niet zo goed geweest als tegenwoordig. De route voert dwars door de binnenstad van de hoofdstad van Nederland. Ook naast de route is er volop entertainment in de vorm van muziek en andersoortig entertainment. De volgende editie van de Amsterdam City Swim vindt plaats op zondag 6 september 2020.

Route

De start van de route van de Amsterdam City Swim is bij het Marine Etablissement aan de Kattenburgerstraat 7. Het is mogelijk om hier persoonlijke bezittingen bewaakt achter te laten. De finish is te vinden aan de Keizersgracht. Onderweg worden onder andere de Amstel overgestoken. Deelnemers kunnen bij de finish gebruik maken van (koude) douches, ook worden er slippers, handdoeken en badjassen uitgedeeld.

Copyright: Amsterdam City Swim

Inschrijven

Er kan maar een beperkt aantal mensen deelnemen aan de Amsterdam City Swim. Deelname is mogelijk voor individuele deelnemers, businessteams en kinderen. Het is noodzakelijk om je vooraf in te schrijven voor het evenement. De inschrijfkosten bedragen € 110 voor individuele deelnemers, € 1100 voor een businessteam van vier personen en € 65 voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar.

Gratis toegang

Misschien wil je wel een van de zwemmers aanmoedigen langs de route. Dat is gewoon mogelijk, het bezoeken van het evenement is helemaal gratis langs de route. Alleen bij de startlocatie moeten kaarten worden gekocht. Aan de finish aan de Keizersgracht kan je arrangementen kopen voor een gezellige en verzorgde dag. Uiteraard hoopt de organisatie dat ook de bezoekers zoveel mogelijk willen doneren voor de bestrijding van de ziekte ALS.

Programma

Het programma voor 2020 is nog niet bekend

Het programma zal er tijdens Amsterdam City Swim ongeveer als volgt uit komen zien:

  • Start Amsterdam City Swim for kids: 10.00 uur
  • Opening Marine Etablissement: 11.00 uur
  • Officiële opening Amsterdam City Swim: 12.10 uur
  • Start wedstrijdzwemmers en prominenten: 13.00 uur
  • Start overige zwemmers: vanaf 13.05 uur
  • Finish Keizersgracht: vanaf 13.30 uur
  • Festiviteiten en entertainment: 17.30 - 19.30 uur

Bezoeken Amsterdam City Swim

Het startpunt van de Amsterdam CIty Swim (Marine Etablissement, Kattenburgerstraat 7) is op loopafstand van het treinstation Amsterdam Centraal gelegen. De trein is dus een prima manier om het evenement te bezoeken. Als je met de auto komt heb je rekening te houden met verkeersdrukte en hoge parkeerkosten. Kies voor een hotelovernachting wanneer je langer wilt verblijven in de fraaie hoofdstad van Nederland: