The Amsterdam Dungeon

Last update: 6-01-2020

De geschiedenis van Amsterdam beleef je op een spannende manier door The Amsterdam Dungeon te bezoeken. Acteurs nemen je op spectaculaire wijze mee langs enkele van de meest donkere bladzijdes uit de geschiedenis van Amsterdam. Het is een interactieve show waarbij je door de kerkers van show naar show loopt. Alles wat je moet weten over The Amsterdam Dungeon is voor je samengevat, zoals adres en bereikbaarheid, toegangsprijzen en kortingskaarten, openingstijden, activiteiten en belevenissen.

The Amsterdam Dungeon

Deels angstaanjagend, deels humoristisch, dat is The Amsterdam Dungeon. Je loopt als het ware door de ‘donkere’ geschiedenis van Amsterdam heen die wordt beleefd dankzij 11 shows. Je reis voert je door een tijdsbestek van maar liefst 500 jaar. Het is een interactief geheel waarbij je hoort, voelt, ziet en aanraakt. Doordat het een interactieve show is, weet je van tevoren nooit wat je precies kunt verwachten.

Openingstijden Amsterdam Dungeon

Gedurende zeven dagen per week vinden er tours plaats in The Amsterdam Dungeon. De eerste rondgang begint om 11 uur ’s morgens en de laatste vangt aan om 18 uur. Op vrijdag en zaterdag begint de laatste tour in The Amsterdam Dungeon pas om 19.00 uur. In vakantieperiodes gelden soms langere openingstijden, op bepaalde feestdagen juist kortere openingstijden. 

Entreeprijzen en kortingskaarten

De manier om voordelig de Dungeon te bezoeken is door vooraf tickets te kopen en zodoende geld te besparen. Koop hier online tickets. Een ticket online kost € 19 en aan de deur € 24. Als je op een doordeweekse dag een bezoek wil brengen kost een ticket € 17,50 online.

Adres en contactgegevens

Het adres en de contactgegevens van The Amsterdam Dungeon zijn:

  • Adres: Rokin 78, 1012 KW Amsterdam
  • Telefoonnummer: +31(0)20-5308500
  • E-mailadres: info@theamsterdamdungeon.nl

Bereikbaarheid Amsterdam Dungeon

Omdat The Amsterdam Dungeon in het centrum is gelegen is de auto niet altijd een geschikt vervoersmiddel. De parkeergarage die het dichtst in de buurt is gelegen is Q-Park aan het Beursplein 15. Vanaf hier loop je in circa vijf minuten naar The Dungeon. Let op, er geldt betaald parkeren. De trein is een prima alternatief, je loopt vanaf treinstation Amsterdam Centraal in 15 minuten naar de locatie. Eventueel kan ook worden gekozen voor de tramlijnen 4, 9, 16 en 24 (tramhaltes Spui of Spui/Rokin).