Home » Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week

Er is nog geen informatie bekend over de editie van 2018.

Parijs, Londen, Milaan en New York zijn de modesteden bij uitstek. Maar ook Amsterdam vind je catwalks en vooraanstaande modefestivals! De Amsterdam Fashion Week is een mode evenement dat tweemaal per jaar plaatsvindt en modeliefhebbers uit binnen- en buitenland trekt. Het evenement vindt grotendeels plaats in de Westergasfabriek. De volgende editie van de Amsterdam Fashion Week vindt plaats in september 2018. 

Amsterdam Fashion Week 2018

Nederlandse ontwerpers van mode en modellen zijn bezig met een stevige opmars. Mede hierdoor wint de Amsterdam Fashion Week sterk aan invloed. Niet alleen binnen Nederland, maar ook daarbuiten. Tijdens de Amsterdam Fashion Week worden de laatste trends op het gebied van mode, catwalks, modeshows, couturiers, enzovoorts gepresenteerd. Behalve bekende namen krijgt ook onbekend talent de kans om zich aan een groot publiek te tonen. De Amsterdam Fashion Week vindt plaats op diverse plaatsen in de stad, maar de hoofdmoot vindt plaats in de Westergasfabriek.

Twee keer per jaar

Er is overigens geen sprake van een eenmalige happening, nee de Amsterdam Fashion Week wordt tweemaal per jaar georganiseerd. In de winter is er een Amsterdam Fashion Week in februari waar de nieuwste voorjaarsmode en zomermode wordt getoond. De zomereditie in september staat in het teken van de najaarsmode en wintermode. Iedere editie van de Amsterdam Fashion Week duurt ongeveer vijf tot tien dagen.

Tickets en kaartverkoop

Tegenwoordig kan iedereen de Amsterdam Fashion Week bezoeken, de tijd dat je alleen op uitnodiging het evenement kon bezoeken is voorbij. Het bezoeken van een modeshow in de Westergasfabriek kost entree. Afhankelijk van de rij waar je plaats wilt nemen betaal je extra. Eventueel kan een ticket gecombineerd worden met een dinerbuffet. In de stad vinden er ook nog verschillende gratis te bezoeken publieksevenementen plaats. Is het je niet gelukt een ticket te bemachtigen? Via de online livestream op de website van de Amsterdam Fashion Week kan je het mode evenement live volgen.

Bereikbaarheid Amsterdam Fashion Week

De Westergasfabriek ligt in het centrum van Amsterdam (route berekenen). Ook de andere activiteiten vinden plaats in deze stad. Het openbaar vervoer is de beste optie om te reizen in Amsterdam, omdat je dan geen hoge parkeerkosten hebt en verkeersdrukte. Als je meerdere dagen de Amsterdam Fashion Week wilt bezoeken is een hotelovernachting ook een goede optie:

Professionals en liefhebbers

De Amsterdam Fashion Week is een publieksevenement, wat betekent dat je als liefhebber van mode en fashion er ongetwijfeld je ding zult vinden. Maar ook voor professionals uit de modewereld is Amsterdam Fashion Week een event dat niet gemist mag worden. Het is namelijk het meest belangrijke mode event van ons land.