Kalender » Amsterdam Halloween

Amsterdam Halloween: 28 oktober 2017

Amsterdam-Halloween-Party-1.jpg

Exacte informatie over de editie van 2017 is nog niet bekend.

Het grootste en bekendste Halloween feest vindt plaats in Amsterdam. Het evenement Amsterdam Halloween bestaat uit een parade door de stad en een groot feest. Uiteraard vinden alle activiteiten plaats in Halloween stijl, dat wil zeggen hordes vampiers, mummies, monsters en demonen. Onderstaand is alle informatie over Amsterdam Halloween vermeld zoals het programma, ticket en kaartverkoop, de route van de parade en de aanvangstijden.

Amsterdam Halloween 2016

Halloween is een feest dat langzamerhand heel Nederland aan het veroveren is. Amsterdam beschikt reeds over een evenement dat uitermate aansprekend is, namelijk Amsterdam Halloween. Tijdens de parade dwars door de binnenstad lopen ieder jaar bijna 20.000 deelnemers mee. En niet zomaar deelnemers, nee de meest angstaanjagend uitgedoste bloedende bruiden, heksen, vampiers en clowns. In de avond volgt dan nog een fantastisch feest in de Westergasfabriek. Amsterdam Halloween vindt plaats op zaterdag 29 oktober 2016.

Amsterdam Halloween Parade

De parade voert door het centrum van de stad. Deelnemers kunnen te voet meelopen of met een gemuteerd voertuig. Ook in teamverband kan je meedoen, laat je creativiteit de vrije loop. De route is 3,4 kilometer lang en vertrekt vanaf Rokin nummer 75 waarna de Dam, Nieuwezijds Voorburgwal, Martelaarsgracht, Nieuwendijk, Haarlemmerstraat, Haarlemmerdijk, Haarlemmerplein, WesterPark, en tenslotte de Pazzanistraat op het Westergasfabriekterrein worden aangedaan. De parade vangt aan om 19.30 uur en vertrekt rond 20.30 uur. Het einde van de parade is rond 22.00 uur. Er worden prijzen uitgereikt aan de meest originele en best gelukte individuele creaties, teams en voertuigen.

Halloween Party

Tijdens de Halloween Party gaat een gruwelijk freaky publiek helemaal los in de Westergasfabriek. Er zijn maar liefst vier zalen afgehuurd waar een keur aan goede dj’s hun kunsten zullen vertonen en het publiek zullen opzwepen. Het feest vangt direct aan na afloop van de parade.

Ticket en kaartverkoop

Iedereen mag gratis deelnemen aan de Halloween Parade, je hoeft geen tickets hiervoor te kopen. Om de Halloween Party in de Westergasfabriek bij te wonen heb je wel kaarten nodig, een regulier entreebewijs kost € 28,50 per persoon. De vroege kopers krijgen een korting en betalen slechts € 19,50.

Bezoeken Amsterdam Halloween

De parade gaat van start in het centrum van de hoofdstad. Geadviseerd worden om daarom met het openbaar vervoer te reizen zodat je geen last hebt van verkeersdrukte en parkeerkosten. De Westergasfabriek is ten noordoosten van het centrum gelegen en de parade voert je er automatisch heen. Vanuit de feestlocatie is het mogelijk om met het openbaar vervoer bij treinstation Amsterdam Centraal te geraken.