Home » Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Last update: 07-01-2019

Tijdens de donkere winterdagen licht Amsterdam op dankzij een lichtfestival van formaat. Het Amsterdam Light Festival duurt maar liefst ruim vijftig dagen en tovert de prachtige binnenstad van Amsterdam om in een sensationeel lichtdecor. Tijdens het Amsterdam Light Festival worden er met behulp van water en licht kunstwerken en projecties gecreëerd die de zintuigen prikkelen. Kom meer te weten over Amsterdam Light Festival 2018 - 2019 waaronder informatie over de datums, tijden, routes, programma en bereikbaarheid.

Amsterdam Light Festival 2018 - 2019

Nederlandse en buitenlandse kunstenaars halen tijdens het Amsterdam Light Festival alles uit de kast om tientallen prachtige lichtkunstwerken te tonen aan het publiek. De historische binnenstad van Amsterdam wordt dankzij het lichtfestival nog mooier dan ze altijd al is. Het evenement is een samenwerking van diverse Amsterdamse stakeholders zoals de gemeente, het bedrijfsleven, cultuurfondsen, enzovoorts. Ieder jaar bezoeken bijna 1 miljoen mensen het evenement, waardoor het een van de grootste toeristische trekpleisters is van de hoofdstad. Amsterdam Light Festival vindt plaats van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019.

Openingstijden

De verschillende lichtkunstwerken zijn dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur verlicht. Alleen tijdens Oudejaarsavond doven de lichten al om 20.00 uur. Het informatiepunt dat is gesitueerd aan de Hoftuin is geopend tot 22.00 uur.

Copyright: Janus van den Eijnden

Gratis toegang

Het Amsterdam Light Festival is gratis te bezoeken. Wanneer je echter een gids huurt zal je hier uiteraard wel voor moeten betalen. Ook wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een rondvaartboot zal er een kaartje gekocht moeten worden. Tenslotte worden er voor sommige onderdelen entree geheven, maar het Amsterdam Light Festival behoudt wel het vrije en gratis karakter.

Bezoeken Amsterdam Light Festival

Het evenement speelt zich af in de binnenstad van Amsterdam en iedereen die weleens in Amsterdam komt weet dat de binnenstad vooral goed met de trein te bereiken is. Als je uitstapt op het treinstation Amsterdam Centraal ben je niet ver van de locaties verwijderd. Tenslotte is ook het boeken van een hotelkamer een goede optie, vooral wanneer je langer dan een dag Amsterdam wilt bezoeken: