Home » Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Tijdens de donkere winterdagen licht Amsterdam op dankzij een lichtfestival van formaat. Het Amsterdam Light Festival duurt maar liefst ruim vijftig dagen en tovert de prachtige binnenstad van Amsterdam om in een sensationeel lichtdecor. Tijdens het Amsterdam Light Festival worden er met behulp van water en licht kunstwerken en projecties gecreëerd die de zintuigen prikkelen. Kom meer te weten over Amsterdam Light Festival 2017 - 2018 waaronder informatie over de datums, tijden, routes, programma en bereikbaarheid.

Amsterdam Light Festival 2017 - 2018

Nederlandse en buitenlandse kunstenaars halen tijdens het Amsterdam Light Festival alles uit de kast om tientallen prachtige lichtkunstwerken te tonen aan het publiek. De historische binnenstad van Amsterdam wordt dankzij het lichtfestival nog mooier dan ze altijd al is. Het evenement is een samenwerking van diverse Amsterdamse stakeholders zoals de gemeente, het bedrijfsleven, cultuurfondsen, enzovoorts. Ieder jaar bezoeken bijna 1 miljoen mensen het evenement, waardoor het een van de grootste toeristische trekpleisters is van de hoofdstad. Amsterdam Light Festival vindt plaats van donderdag 30 november 2017 tot en met zondag 21 januari 2018.

4f9007f8efed46479474e4dfac3c4d65.jpg

Programma en routes

Het programma van Amsterdam Light Festival is zeer divers. Zo is er een wandelroute (Illuminade) die door de Plantagebuurt in het centrum voert. Je kunt tijdens de wandelroute een gids inhuren die je alles over de Illuminade en Amsterdam vertelt. Of wat te denken van Water Colors, een vaarroute door de Amsterdamse grachten en de Amstel waarbij verlichte kunstwerken aan de kade bewonderd kunnen worden. Diverse rederijen organiseren speciale rondvaarten voor het publiek. Maar er is nog veel meer, zo nemen er diverse musea deel aan het Light Festival. Overigens is de wandelroute Illuminade niet de gehele duur van het Amsterdam Light Festival geopend, zorg er dus voor dat je goed op de hoogte blijft van de exacte openingstijden. Ook zijn er kunstwerken op het Marineterrein geëtaleerd die bezocht kunnen worden.

Gratis toegang

Het Amsterdam Light Festival is gratis te bezoeken, je kunt bijvoorbeeld zonder ticket de Illuminade looproute volgen. Wanneer je echter een gids huurt zal je hier uiteraard wel voor moeten betalen. Ook wanneer je de Water Colors vaarroute met een rondvaartboot aflegt zal er een kaartje gekocht moeten worden. Tenslotte worden er voor sommige onderdelen entree geheven, maar het Amsterdam Light Festival behoudt wel het vrije en gratis karakter.

Openingstijden verlichting

De verlichting is alleen aangezet in de avonduren. De Water Colors vaarroute is verlicht van 17.00 tot 23.00 uur (tijdens Oud en Nieuw tot 22.00 uur). De kunstwerken op het Marineterrein zijn te bezoeken tussen 17.00 en 22.00 uur.

Bezoeken Amsterdam Light Festival

Het evenement speelt zich af in de binnenstad van Amsterdam en iedereen die weleens in Amsterdam komt weet dat de binnenstad vooral goed met de trein te bereiken is. Als je uitstapt op het treinstation Amsterdam Centraal ben je niet ver van de locaties verwijderd. Het startpunt van Water Colors is dan ook bij Amsterdam Centraal. Het startpunt van de Illuminade wandelroute is te vinden bij Het Festivalhart aan de Amstel 3. Dit is ongeveer twintig minuten lopen vanaf het treinstation. Eventueel kan de tram of metro worden genomen om de loopafstand te overbruggen. Tenslotte is ook het boeken van een hotelkamer een goede optie, vooral wanneer je langer dan een dag Amsterdam wilt bezoeken: