André Rieu Vrijthof

Last update: 06-01-2020

Klassieke muziek in Nederland, de eerste naam die je te binnenschiet is die van André Rieu. Deze wereldster reist de hele wereld over en speelt op locaties met tienduizenden bezoekers. Met zijn enorm groot opgezette shows inclusief compleet orkest heeft hij fans over de hele wereld. Ieder jaar in juli keert Rieu weer terug naar de stad waar het allemaal begon: Maastricht. Op het Vrijthof treedt André Rieu meerdere avonden op voor duizenden liefhebbers van klassieke muziek. Kom meer te weten over de concerten van André Rieu op het Vrijthof in 2020 waaronder informatie over datums en tijden, tickets en kaartverkoop, bereikbaarheid en overnachten.

André Rieu Vrijthof 2020

In de eerste helft van juli wordt het Vrijthof in Maastricht weer omgetoverd in een prachtig buitendecor waar de mooiste en bekendste klassieke muziek ten tonele wordt gebracht. En wie anders dan André Rieu, kind van de stad, verzorgt deze avonden? Muziekstukken van grootheden uit het verleden en heden zullen worden gespeeld door Rieu en zijn begeleidende Johan Straussorkest. Ook treden verschillende zeer getalenteerde solisten op. Laat je meevoeren door de klassieke muziek, walsen, musical en operette op het prachtige en feeërieke Vrijthof in hartje Maastricht. Tijdens de concerten hangen de romantiek, ontroerende momenten en humor in de lucht. De volgende editie van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht vindt plaats op 2, 3, 4, 5, 9, 10, 11, 12, 17, 18 en 19 juli 2020.

Tickets en kaartverkoop

Een ticket voor André Rieu op het Vrijthof is te koop via onder andere de website van het evenement. De kosten zijn afhankelijk van de rang waar je wilt zitten, hoe beter de plaatsen hoe hoger de ticketprijzen. De kosten inclusief servicekosten bedragen per persoon:

  • Premium: € 140
  • Rang 1: € 115
  • Rang 2: € 95
  • Rang 3: € 85
  • Rang 4: € 75
  • Rang 5: € 65
  • Rolstoel of rolstoelbegeleider: € 65

Tijden

De concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht vinden plaats op 2, 3, 4, 5, 9, 10, 11, 12, 17, 18 en 19 juli 2020. De shows van Rieu op het Vrijthof beginnen iedere avond om 21.00 uur, waarbij de hekken openen om 19.30 uur. Je hebt dus bijvoorbeeld voldoende tijd om van tevoren eerst nog lekker te eten op het Vrijthof of om te genieten van het prachtige en historische Maastricht.

Bezoeken Vrijthof Maastricht

Het Vrijthof is het centrale plein van de stad Maastricht. Bezoekers met het openbaar vervoer hoeven niet ver te lopen, slechts enkele minuten lopen scheiden het Vrijthof van het treinstation Maastricht Centraal. Als je met de auto de concerten wilt bezoeken kan het best worden geparkeerd in een van de parkeergarages in het centrum van Maastricht. Houd wel rekening met parkeerkosten. Tip: kies een parkeergarage uit met ruime openingstijden zodat je niet na afloop van het concert niet meer kunt uitrijden. Een andere optie is om het bezoek aan een concert van André Rieu te combineren met een langer verblijf in toeristisch Maastricht. Bekijk de beschikbare hotelkamers en bijbehorende kamerprijzen via: