Home » Appelpop

Appelpop

Last update: 07-03-2019

Appelpop is een groot popfestival dat op 13 en 14 september 2019 plaatsvindt aan de Waalkade in Tiel. Wat Appelpop onderscheid van andere grote muziekfestivals is het feit dat Appelpop geheel gratis is om te bezoeken. Ieder jaar bezoeken ruim 150.000 mensen het festival, hiermee staat het in de top van grootste muziekfestivals van Nederland. Wil je Appelpop 2019 ook bezoeken? Je komt op deze pagina alles te weten over het programma, de bereikbaarheid en de festivaltijden van het evenement.

Appelpop 2019

Appelpop is geen kleine speler op de Nederlandse festivalmarkt. Dankzij het gratis karakter weten mensen uit heel Nederland en ook het buitenland de weg naar de Waalkade in Tiel te vinden. Het muziekaanbod is divers en zal eenieder aanspreken. Er wordt vooral popmuziek gespeeld, maar andere muziekstijlen zullen ook zeker te horen zijn. Ieder jaar staan er weer meerdere grote namen uit de (Nederlandse) muziekwereld op één van de drie podia. Van bekende namen tot aanstormend talent, op Appelpop krijgt een gemêleerd gezelschap artiesten de kans om op te treden. Behalve muziek is er ook een leuke Festivalmarkt die bezocht kan worden. De volgende editie van Appelpop is op vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2019.

Line-up 2019

In 2019 heeft Appelpop een zeer spectaculaire en diverse line-up. Onder andere artiesten als Ronnie Flex, Chef'Special,  Lucas & Steve en BLØF zullen op het festival optreden. Voor de volledige lijst van aanwezige artiesten kan je op de site van Appelpop kijken.

Festivaltijden

Het festival Appelpop duurt twee dagen in totaal. De volgende festivaltijden zijn van toepassing in 2019:

  • Vrijdag 13 september: 18.00 - 24.00 uur
  • Zaterdag 14 september: 12.00 - 24.00 uur

Gratis toegang

Je hoeft geen tickets te kopen voor Appelpop, het evenement is namelijk gratis te bezoeken. Het is hiermee zelfs een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland.

Bezoeken Appelpop

Omdat het festival zoveel mensen naar Tiel doet komen, is het zeker aan te bevelen om met de trein te reizen. De gemeente Tiel beschikt namelijk over een eigen NS-treinstation welke verbindingen heeft met diverse grote steden. Om de grote toeloop van publiek te kunnen verwerken worden er zelfs extra treinen ingezet. Als je met de auto naar Appelpop komt moet je rekening houden met verkeersdrukte en het lastig vinden van vrije parkeerplaatsen.

Overnachtingen

Als je beide dagen Appelpop wilt bezoeken zul je zelf een slaapplaats moeten regelen, het festival beschikt niet over een eigen camping of iets dergelijks. Uiteraard zijn er in de omgeving wel verschillende goede hotels en campings waar je een overnachting kunt boeken. Vergelijk de prijzen van beschikbare hotelkamers via: