Art Rotterdam

Last update: 12-08-2019

Voor kunstliefhebbers is Art Rotterdam een evenement dat rood omcirkeld in de agenda wordt gezet en feitelijk onmisbaar is geworden. Het evenement dat ieder jaar plaatsvindt in de Van Nellefabriek in Rotterdam is een van de meest toonaangevende kunstbeurzen van Nederland. Art Rotterdam is tevens een plek waar je jong kunsttalent kunt ontdekken. Kom meer te weten over Art Rotterdam 2020 met onderstaand artikel waarin informatie is opgenomen over het evenement, het adres, tickets en kaartverkoop, openingstijden en de bereikbaarheid per auto en trein.

Art Rotterdam 2020

De kunstbeurs Art Rotterdam richt zich op nieuw en opkomend talent in de beeldende kunst. Hiertoe kunnen bezoekers ongeveer zeventig kunstgaleries bezoeken uit Nederland en het buitenland. Deze kunstgaleries zijn geselecteerd op actualiteit en kwaliteit. Het programma is uitermate divers en wordt steevast goed gewaardeerd door de bezoekers. Art Rotterdam geeft ook volop de ruimte aan nieuw talent in de kunstwereld waardoor de beurs perfect is voor het ontdekken van vernieuwend werk. De volgende editie van kunstbeurs Art Rotterdam staat gepland van woensdag 5 tot en met zondag 9 februari 2020.

Adres Art Rotterdam

Art Rotterdam vindt plaats in de Van Nellefabriek. Het adres van deze locatie is als volgt:

  • Adres: Van Nelleweg 1
  • Postcode: 3044 BC Rotterdam

Tickets en kaartverkoop

Een kaart gekocht aan de dagkassa kost € 19,50 per persoon, waarbij kinderen tot en met twaalf jaar gratis entree krijgen. Het is voordelig om je ticket al vooraf online te kopen, je ontvangt dan namelijk drie euro korting en betaalt per persoon € 16,50. De Art Rotterdam catalogus is verkrijgbaar voor € 7,50 per stuk.

Openingstijden

De vijfdaagse kunstbeurs Art Rotterdam heeft de volgende openingstijden in 2020:

  • Woensdag 5 februari: 18.00 – 22.00 uur (op uitnodiging)
  • Donderdag 6 februari: 11.00 – 19.00 uur
  • Vrijdag 7 februari: 11.00 – 19.00 uur
  • Zaterdag 8 februari: 11.00 – 19.00 uur
  • Zondag 9 februari: 11.00 - 19.00 uur.

Bezoeken Art Rotterdam

Parkeren is gewoon mogelijk op het parkeerterrein bij de Van Nellefabriek. Een uitrijdkaart kost tien euro per voertuig en is te koop aan de kassa van de locatie. Tegen betaling parkeren is ook mogelijk in Spangen en aan de Horvathweg. Als je gratis wilt parkeren kan dit in de Spaanse Polder. Ook met het openbaar vervoer kan je Art Rotterdam bezoeken. Neem buslijn 38 vanaf treinstation Rotterdam Centraal en stap uit op bushalte Beukelsbrug. Hierna loop je in enkele minuten naar de ingang van Art Rotterdam. Als je meerdere dagen Art Rotterdam wilt bezoeken of wanneer je exposant bent is er natuurlijk nog de mogelijkheid een hotelkamer te boeken:

Art Rotterdam Week

De kunstbeurs in de Van Nellefabriek maakt deel uit van een ruimer omvattend cultureel evenement, namelijk de Art Rotterdam Week. Gedurende dit evenement vinden er in Rotterdam diverse tentoonstellingen, pop-up voorstellingen, enzovoorts plaats.