ARTZUID Sculptuurroute

Last update: 22-09-2018

Beeldend en sculpturen die gratis te bewonderen zijn gedurende meerdere maanden. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Tijdens ARTZUID Sculptuurroute Amsterdam is een 2,5 kilometer lange route gratis te bezoeken voor iedereen met interesse voor beeldende kunst en sculpturen. ARTZUID Sculptuurroute Amsterdam vindt niet ieder jaar plaats maar om het jaar. Mis het bijzondere kunstevenement daarom niet. Kom meer te weten over ARTZUID Sculptuurroute Amsterdam 2019 zoals route en locatie, bereikbaarheid en tijden.

ARTZUID Sculptuurroute Amsterdam

Het tweejaarlijkse evenement ARTZUID, ook wel bekend als Sculptuurroute Amsterdam, is een beeldententoonstelling. Wie houdt van beelden, sculpturen en aanverwante kunst zal tijdens ARTZUID zeker zijn of haar gading vinden. Ongeveer vier maanden lang zie je langs de 2,5 kilometer lange route beelden staan van internationale kwaliteit. De beelden zijn vervaardigd door zowel Nederlandse als buitenlandse aansprekende kunstenaars.

Route

Bezoekers van de Sculptuurroute Amsterdam kunnen een route afleggen van in totaal 2,5 kilometer. De route voert langs en over de Apollolaan, Minervalaan, Churchilllaan en de Zuidas. Dit gebied is te vinden in Amsterdam-Zuid.

Datum en tijden

Sculptuurroute Amsterdam ARTZUID vindt eens per twee jaar plaats. De volgende editie begint op vrijdag 17 mei 2019 en eindigt op zondag 15 september 2019. De route is 24 uur per dag toegankelijk dus je kunt dag en nacht genieten van ARTZUID. Het bezoekerspaviljoen aan de Minervalaan 1 is geopend van 10.00 tot 18.00 uur tussen 17 mei en 15 september 2019.

Gratis toegang

ARTZUID is gratis te bezoeken, er worden dus geen entreekosten geheven. Vanwege de gratis toegang is ARTZUID Sculptuurroute Amsterdam een evenement dat door iedereen te bezoeken is, ongeacht de grootte van je beurs. Om meer informatie te krijgen tijdens de route kan je tegen betaling deelnemen aan een rondleiding van een professionele gids.

Bezoeken ARTZUID Sculptuurroute Amsterdam

De beeldententoonstelling ARTZUID Sculptuurroute Amterdam vindt plaats in Amsterdam-Zuid. Zoals al eerdere benoemd gaat de route via de Apollolaan, Minervalaan, Churchilllaan en de Zuidas. Dit gebied bevindt zicht nabij de Ring van Amsterdam (A10) en de RAI. Parkeren is dan ook geen probleem in de omgeving, maar vaak is dat wel tegen betaling. Een goede optie is om met de fiets te komen of via het openbaar vervoer. De treinstations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI zijn niet ver weg van de looproute.

Hotels

Amsterdam is natuurlijk de stad bij uitstek om nog wat langer te verblijven. De stad heeft honderden hotels, van enorm prijzig tot budget. Onderstaand is een overzicht met de hotels van Amsterdam te vinden inclusief prijsvermeldingen: