Aviodrome Lelystad

Last update: 06-01-2020

Het wonder van het kunnen vliegen intrigeert nog steeds jong en oud. De plek waar je moet zijn als het gaat over bijzondere vliegtuigen en alles wat met vliegen te maken heeft is het Aviodrome in Lelystad. Bewonder de vele prachtige vliegtuigen of beleef één van de vele andere activiteiten. Onderstaand volgt alles wat je moet weten over Aviodrome zoals de openingstijden, activiteiten en bezienswaardigheden, toegangsprijzen en kortingskaarten, adresgegevens en bereikbaarheid.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Aviodrome is zowel buiten als binnen en overal waar je kijkt zie je vliegtuigen, in totaal meer dan honderd. Tot deze vliegtuigen behoren zelfs enkele zeer grote exemplaren, maar er zijn ook volop historische vliegtuigen te bewonderen. Maar er is meer te beleven dan alleen maar vliegtuigen kijken, wat te denken van een 4D-spektakel in het filmtheater, vliegsimulatoren, een rondvlucht, een uitkijkplatform, radiokamers, schatkamers, enzovoorts.

Openingstijden Aviodrome

De reguliere openingstijden van Aviodrome zijn als onderstaand:

  • Maandag: gesloten (tijdens de schoolvakanties wel geopend)
  • Dinsdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Donderdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag: 10.00 – 17.00 uur

Entreeprijzen en kortingskaarten

Reguliere kaarten voor personen ouder dan 12 jaar kosten € 17,95 aan de deur. Overigens ontvang je een korting wanneer je je kaarten op datum koopt via de website van Aviodrome. Ze kosten dan namelijk maar € 15,95 per persoon. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen en tussen de 3 en 12 jaar betalen kinderen € 14,95 aan de kassa en € 12,95 online. Ook mindervaliden en 60-plussers kunnen rekenen op een gereduceerd tarief. Er zijn nog meer manieren om een korting te bedingen, vergeet bijvoorbeeld niet eens te kijken op veilingwebsites of websites met kortingscodes. Zeer regelmatig komen er kortingsacties voorbij voor Aviodrome. Als je houder bent van een Museumkaart is Aviodrome zelfs gratis te bezoeken, lees verder op Museumkaart: onbeperkt musea bezoeken.

Adres en contactgegevens

Contact opnemen met Aviodrome is mogelijk via onderstaande contact- en adresgegevens:

  • Adres: Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad
  • Telefoonnummer: +31(0)320-289842
  • E-mailadres: info@aviodrome.nl

Bereikbaarheid Aviodrome

Aviodrome beschikt over maar liefst 500 parkeerplaatsen waar je tegen betaling (€ 6,- per dag per auto) kunt parkeren. Met de trein kan je ook naar Aviodrome reizen, stap uit op treinstation Lelystad of Harderwijk en neem buslijn 148 naar bushalte Vliegveld/Eendenweg.