Awakenings Festival

Last update: 04-12-2019

Het grootste technofeest van Nederland vindt ieder jaar plaats op Recreatiegebied Spaarnwoude wanneer daar Awakenings Festival wordt georganiseerd. Techno is in Nederland een uitermate populaire vorm van dancemuziek. De beste techno DJ’s ter wereld treden op tijdens het tweedaagse Awakenings en bieden de bezoekers de tijd van hun leven. Kom alles te weten over Awakenings Festival 2020 inclusief informatie over de locatie, tickets en kaartverkoop, festivaltijden en line-up, bereikbaarheid en hotels.

Awakenings Festival 2020

Awakenings is in Nederland, en misschien zelfs wel in heel Europa, het belangrijkste technofeest. Het weekendfestival weet jaarlijks ongeveer 70.000 bezoekers te trekken. Met maar liefst acht podia en ruim honderd DJ’s kent Awakenings Festival haar gelijke niet op het gebied van techno. Ook de DJ’s komen ieder jaar graag terug naar dit dancefestival. Behalve Awakenings Festival organiseert men ook feesten op andere locaties door het jaar heen. De volgende editie van Awakenings Festival vindt plaats op zaterdag 27 juni en zondag 28 juni 2020.

Tickets en kaartverkoop

De ticketinformatie voor 2020 is nog niet bekend

Tickets voor Awakenings Festival koop je via de website van het dancefestival. Het is mogelijk om te kiezen tussen dagtickets en combitickets. Een dagticket voor zaterdag kost € 69,50 per persoon, voor de zondag kost een ticket € 54,50 per persoon. Beide dagen toegang koop je het voordeligst wanneer je een combiticket koop voor € 113. Deze prijzen zijn exclusief servicekosten. 

Festivaltijden en line-up

Ieder jaar weet Awakenings Festival weer de beste DJ’s uit de dancewereld te strikken en vooral DJ’s die techno draaien. Op meerdere podia treden gedurende de twee dagen van het festival meerdere DJ’s op. De line-up is te raadplegen op de website van Awakenings. De festivaltijden zijn als volgt:

  • Zaterdag 27 juni: 12.00 - 23.00 uur
  • Zondag 28 juni: 12.00 - 23.00 uur

Bezoeken Awakenings Festival

Awakenings Festival vindt plaats op Recreatiegebied Spaarnwoude, gelegen in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Het gaat om het deel Houtrak wat tegen Amsterdam ligt. Awakenings Festival is op meerdere manieren te bereiken. Wie met de auto komt kan navigeren op de straat Heining in Amsterdam waar je naar de (betaalde) parkeerterreinen wordt geleid. Ook met het openbaar vervoer geraak je bij Awakenings Festival. Direct langs het recreatiegebied ligt treinstation Halfweg/Zwanenburg, maar dit treinstation is klein en niet geschikt voor grote mensenmassa’s. De organisatie raad bezoekers daarom aan te reizen naar treinstation Amsterdam Sloterdijk vanwaar je tegen betaling gebruik kunt maken van een pendelbus. Bezoekers uit de regio kunnen ook prima met de fiets naar Awakenings Festival komen.

Overnachten

Een goede manier om te overnachten is door een hotelkamer te boeken. In de buurt van Recreatiegebied Spaarwoude Houtrak zijn diverse prima hotels te boeken. Vergelijk de prijzen van de kamers via: