Azencross Loenhout

Last update: 05-10-2019

De Azencross Loenhout maakt deel uit van de Bpost Bank Trofee reeksen en is dus één van de meest prestigieuze cyclocrossen van het jaar. Het is ook traditioneel een veldrit die bijna helemaal op het eind van het jaar wordt gereden. Voor de toppers uit het veldrijden geldt dat de wedstrijden gewoon doorgaan tijdens de feestdagen en dus is er geen moment voor verslapping. Bezoek ook de Azencross in Loenhout en koop tickets voor deze veldrit. Kom alles te weten over het programma, het parcours en de bereikbaarheid van Azencross Loenhout 2019.

Azencross Loenhout 2019

Het kleine dorp Loenhout ligt ten noordoosten van Antwerpen nabij de Nederlandse grens. Het dorp is vooral bekend vanwege de aansprekende Azencross die er wordt verreden. Aan de start van de veldrit staan daarom ook ieder jaar weer alle toppers uit het veldrijden, hopende er vandoor te gaan met de bloemen en de eer. De veldrit in Loenhout is van oudsher een innovatieve koers geweest, zo was Loenhout de eerste cross met een vrouwenrace en diverse technische snufjes. Azencross Loenhout wordt georganiseerd op vrijdag 27 december 2019. Omdat deze datum in de kerstvakantie valt kan er worden gerekend op veel publieke belangstelling.

Programma

De Azencross biedt de bezoekers de hele dag door races op verschillende niveaus. Van de jongere categorieën tot de dames tot de elite heren, alle disciplines worden verreden. Het programma van Azencross Loenhout is als volgt:

  • Nieuwelingen, junioren dames: 10.00 uur
  • Junioren: 11.00 uur
  • Beloften: 12.00 uur
  • Elite dames: 13.45 uur
  • Elite heren: 15.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Een ticket voor Azencross Loenhout kost aan de dagkassa twaalf euro per persoon. Als BWB lid betaal je per persoon maar elf euro. Kinderen jongen dan 12 jaar oud mogen de cross gratis bijwonen. Dankzij de geringe entreeprijzen is Azencross Loenhout een perfecte dagbesteding met het gezin.

Televisie

De Azencross in Loenhout wordt live uitgezonden op televisie. De live uitzending wordt door de VRT (Sporza) voor haar rekening genomen.

Adres en route Azencross Loenhout

Het parcours van de Azencross is ten zuiden van de bebouwde kom van Loenhout gelegen aan de Brechtseweg. Dit adres is vlakbij de snelweg E19 gelegen, afhankelijk vanuit welke richting je komt kan afslag 2 of 3 worden genomen. De parkings zijn ook te vinden aan de Brechtseweg, maar ook aan de Beemdenweg en Gasthofweg. Let op dat je in je navigatie mogelijk Wuustwezel moet ingeven in plaats van Loenhout. Dit komt doordat Loenhout onderdeel uitmaakt van de gemeente Wuustwezel.