BankGiro loterij zomerconcerten

Last update: 16-02-2020

De BankGiro loterij zomerconcerten bestaan uit ruim tachtig muzikale concerten gedurende de zomermaanden. De optredens zijn van diverse artiesten en vinden plaats in het Concertgebouw in Amsterdam. De Robeco SummerNights waren een waar begrip geworden door de jaren heen en zijn niet meer weg te denken uit het muzikale landschap van Nederland, sinds 2020 gaat dit evenement verder onder de naam BankGiro loterij zomerconcerten. Onderstaand vind je informatie over de BankGiro loterij zomerconcerten 2020 waaronder tickets en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid.

BankGiro loterij zomerconcerten 2020

Een van de mooiste en beste muzikale locaties van ons land is natuurlijk het Concertgebouw in Amsterdam. BankGiro loterij zomerconcerten bestaat uit 80 concerten van bands, orkesten, solisten en ensembles uit binnen- en buitenland. De muziekgenres variëren van klassiek tot pop, jazz tot wereldmuziek, enzovoorts. Sommige concerten zijn echte luisterconcerten, terwijl je bij andere optredens juist heerlijk kunt dansen. De BankGiro loterij zomerconcerten worden jaarlijks bezocht door circa 80.000 muziekliefhebbers in alle leeftijden. De BankGiro loterij zomerconcerten vinden plaats in de periode van 29 juni tot en met 30 augustus 2020.

Programma en tickets

Het programma van de BankGiro loterij zomerconcerten is uitermate divers en kent eigenlijk niet zijn gelijke in Nederland. In totaal staan er maar liefst 80 zomerse concerten op het programma. Het programma van BankGiro loterij zomerconcerten 2020 vind je op deze pagina. Hier vind je ook algemene informatie per concert inclusief de tijden en prijzen per ticket. De ticketprijzen verschillen per concert en voor de plek waar je wilt zitten in de zaal. Tickets zijn online te koop, telefonisch of aan de dagkassa van het Concertgebouw. Mensen die deelnemen aan de BankGiro loterij kunnen eerder kaarten kopen en krijgen 50% korting. Op de site van de BankGiro Loterij Zomerconcerten kunen kaarten besteld worden in de concertagenda.

Bezoeken BankGiro loterij zomerconcerten

De BankGiro loterij zomerconcerten vinden plaats in het Concertgebouw wat gelegen is op het adres Concertgebouwplein 10 te Amsterdam. Geadviseerd wordt om zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te reizen. In de directe omgeving van het Concertgebouw vind je bijvoorbeeld de tramhaltes Van Baerlestraat en Museumplein. Deze tramhaltes hebben verbindingen met de grote treinstations van Amsterdam. Als je met de auto komt kan je parkeren in Q-Park Museumplein of bij P+R Olympisch Stadion. Het is ook mogelijk om betaald te parkeren aan de straat. Natuurlijk is er ook nog de mogelijkheid om te overnachten in Amsterdam:

Het Concertgebouw

Het Concertgebouw in Amsterdam is een roemruchte concertzaal en bestaat al sinds 1886. Dankzij de geweldige akoestiek is het zelfs een van de bekendste concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw heeft meerdere concertzalen waarvan de Grote Zaal en de Kleine Zaal de meest bekende zijn. Door de jaren heen hebben er vele beroemde (klassieke) artiesten opgetreden.