Belgian Air Force Days 2020

Last update: 06-01-2020

De Belgian Air Force Days zijn het evenement van de Belgische Luchtcomponent, oftewel de Belgische Luchtmacht. Iedere twee jaar staan de Belgian Air Force Days op het programma, telkens op wisselende vliegbasissen. Op 12 en 13 september 2020 zullen de Belgian Air Force Days plaatsvinden op Vliegbasis Kleine Brogel in Peer. Zoals gewoonlijk zullen er weer vele spectaculaire vliegshows plaatsvinden. Kom meer te weten over de Belgian Air Force Days zoals de openingsuren, tickets en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid locatie.

Belgian Air Force Days - open dagen luchtcomponent

Vliegtuigen blijven een bijzonder fenomeen en vooral tijdens vliegshows zijn ze in vol ornaat te bewonderen. De Belgian Air Force Days zijn een tweedaagse vliegshow van de Belgische Luchtcomponent (Luchtmacht). Er zullen tijdens het evenement airshows, spektakel, luchtacrobatiek en nog veel meer te beleven zijn. Aan de Belgian Air Force Days doen historische en moderne vliegtuigen mee, waardoor ook vliegtuigspotters hun hart kunnen ophalen. De Belgian Air Force Days vinden om het jaar plaats op wisselende vliegvelden. De volgende editie van de Belgian Air Force Days vinden plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september 2020.

Programma

Het exacte programma wordt gecommuniceerd via de internetsite van de Belgian Air Force Days. Vaststaat is dat weer verschillend vliegteams uit België en de rest van de wereld zullen meedoen. Uiteraard zal de Belgische Luchtcomponent ook een groot deel van het programma invullen met eigen vliegtuigen, straaljagers en helikopters. 

Openingsuren

De openingstijden voor 2020 zijn nog niet bekend

De openingsuren van vliegbasis Kleine Brogel tijdens de Belgian Air Force Days 2020 zijn:

  • 12 september (zaterdag): 9.00 – 19.00 uur
  • 13 september (zondag): 9.00 – 19.00 uur

 

Vliegtuigspotters kunnen op de vrijdag voorafgaand en de maandag volgend op het evenement ook terecht om vliegtuigen te spotten. De deuren zijn open tussen 9.00 en 19.00 uur. Zodra het laatste vliegtuig is gearriveerd of vertrokken is het programma afgelopen. Het eerste vliegtuig stijgt op rond 10.00

Tickets en kaartverkoop

De Belgian Air Force Days zijn geen gratis evenementen, je zult er tickets voor moeten kopen. De ticketprijs bedraagt:

  • € 15,- voor een online gekocht dagticket
  • € 20,- voor een dagticket aan de deur
  • € 25,- voor een combiticket voor allebei de dagen
  • € 6,- voor kinderen jonger dan 18 jaar (€ 10,- aan de deur)
  • Gehandicapten inclusief een begeleider (moeten formulier invullen op website Belgian Air Force Days) en militairen met een pasje hebben gratis entree.
  • Parkeertickets kosten € 5,- online, als je ze op het evenement zelf koopt zijn ze € 10,-

Bezoeken Belgian Air Force Days

Vliegbasis Kleine Brogel is gelegen in het Vlaamse Peer (ten zuiden van Eindhoven) en zal vooral met de auto het eenvoudigst bereikbaar zijn. Navigeer op het adres  Onze-Lieve-Vrouwlaan te Peer en volg ter plaatse de aanwijzingen richting de parkings.