Kalender » Belgian Air Force Days

Belgian Air Force Days 2018

De volgende editie van de Belgian Air Force Days vindt plaats in 2018. Onderstaand volgt de informatie van de laatste editie:

belgianairforcedays.jpg

De Belgian Air Force Days zijn het evenement van de Belgische Luchtcomponent, oftewel de Belgische Luchtmacht. Iedere twee jaar staan de Belgian Air Force Days op het programma, telkens op wisselende vliegbasissen. Op 25 en 26 juni 2016 zullen de Belgian Air Force Days plaatsvinden op Florennes Air Base. Zoals gewoonlijk zullen er weer vele spectaculaire vliegshows plaatsvinden. Kom meer te weten over de Belgian Air Force Days zoals de openingsuren, tickets en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid locatie.

Belgian Air Force Days 2016

Vliegtuigen blijven een bijzonder fenomeen en vooral tijdens vliegshows zijn ze in vol ornaat te bewonderen. De Belgian Air Force Days zijn een tweedaagse vliegshow van de Belgische Luchtcomponent (Luchtmacht). Er zullen tijdens het evenement airshows, spektakel, luchtacrobatiek en nog veel meer te beleven zijn. Aan de Belgian Air Force Days doen historische en moderne vliegtuigen mee, waardoor ook vliegtuigspotters hun hart kunnen ophalen. De Belgian Air Force Days vinden om het jaar plaats op wisselende vliegvelden. De volgende editie van de Belgian Air Force Days vinden plaats op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016.

Programma

Het exacte programma wordt gecommuniceerd via de internetsite van de Belgian Air Force Days. Vaststaat is dat weer verschillend vliegteams uit België en de rest van de wereld zullen meedoen. Uiteraard zal de Belgische Luchtcomponent ook een groot deel van het programma invullen met eigen vliegtuigen, straaljagers en helikopters.

Openingsuren

De openingsuren van Florennes Air Base tijdens de Belgian Air Force Days zijn:

  • Zaterdag 25 juni 2016: 9.30 – 18.30 uur
  • Zondag 26 juni 2016: 9.30 – 18.30 uur

 

Vliegtuigspotters kunnen op de vrijdag voorafgaand en de maandag volgend op het evenement ook terecht om vliegtuigen te spotten. De deuren openen tussen 6.00 en 9.00 uur. Zodra het laatste vliegtuig is gearriveerd of vertrokken is het programma afgelopen.

Tickets en kaartverkoop

De Belgian Air Force Days zijn geen gratis evenement, je zult er tickets voor moeten kopen. De ticketprijs bedraagt:

  • € 10,- voor een online gekocht dagticket
  • € 15,- voor een dagticket aan de deur
  • € 18,- voor een combiticket voor allebei de dagen
  • Kinderen, gehandicapten inclusief een begeleider (moeten formulier invullen op website Belgian Air Force Days) en militairen met een pasje hebben gratis entree.

Bezoeken Belgian Air Force Days

Florennes Air Base is gelegen in het Waalse Florennes en zal vooral met de auto het eenvoudigst bereikbaar zijn. Navigeer op het adres Route Charlemagne 191 in Florennes en volg ter plaatse de aanwijzingen richting de parkings.