Bevrijdingsfestival Almere

Programmatijden en bereikbaarheid

Last update: 07-01-2020

Ook de jongste provincie van Nederland organiseert een Bevrijdingsfestival. Waar anders dan in de grootste stad Almere vindt het evenement plaats. De binnenstad van Almere wordt op 5 mei 2019 weer omgetoverd in een groot festivalterrein waar tienduizenden mensen de vrijheid zullen vieren. Bezoekers van Bevrijdingsfestival Almere zullen weer een leuke dag beleven met muziek en cultuur, waarbij het belang van de vrede zal worden belicht. Het mooie aan Bevrijdingsfestival Almere is dat het een gratis toegankelijk evenement is. Kom meer te weten over Bevrijdingsfestival Almere 2020 waaronder line-up, bereikbaarheid, programma en festivaltijden.

Bevrijdingsfestival Almere 2020

Almere is de gastheer van het Bevrijdingsfestival van de provincie Flevoland. Al sinds de Tweede Wereldoorlog leeft Nederland in vrede en eigenlijk weten we ook niet meer wat oorlog is. Om dat zo te houden is het belangrijk dat we ons iedere dag realiseren hoe belangrijk vrede is en dat het wereldwijd helemaal niet vanzelfsprekend is. Daarom is het goed dat tijdens de Bevrijdingsfestivals de focus zo ligt op het belang van vrede, gecombineerd met een gezellig programma vol muziek, bezinning en cultuur. De vrijheid vieren mag en moet, maar een beetje bezinning over hoe we ook vrede houden is wat dit type festivals zo bijzonder maakt. Bevrijdingsfestival Almere is uiteraard gepland op dinsdag 5 mei 2020.

Line-up en programma

Iedere editie weer staan er grote namen uit de muziekindustrie op het podium om hun kunsten te vertonen. Maar er is ook een talentenpodium voor (nog onbekende) muzikanten. Bezoekers kunnen dus genieten van urenlange muzikale optredens, maar er is nog veel meer. Het Plein van de Vrijheid, 5 voor 5, het Vrijheidsvuur, kinderactiviteiten en de Ambassadeurs van de Vrijheid die aankomen met de helikopter maken ook onderdeel uit van Bevrijdingsfestival Almere. Op deze website vind je het hele programma inclusief de line-up. 

Festivaltijden

Op dinsdag 5 mei 2020 is het weer tijd voor Bevrijdingsfestival Almere. De festivaltijden zijn vanaf ongeveer 12.00 uur tot 24.00 uur. En erna gaat het feest gewoon nog verder in de vele horecagelegenheden van de stad Almere.

Gratis entree

Voor het geval je het nog niet wist, het Bevrijdingsfestival van Almere heft geen entree en is dus gratis te bezoeken. Eten en drinken koop je met consumptiemunten die je aldaar kunt kopen. Via de NOS zal op NPO een samenvatting van de Bevrijdingsfestivals worden uitgezonden. Via de radio zal er een verslag worden uitgebracht door 3FM.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Almere

Het Bevrijdingsfestival van Almere vindt plaats in de binnenstad van de grootste stad van Flevoland. Er zijn onder andere podia op de Esplanade, Stadhuisplein en de Grote Markt. Omdat er wederom grote drukte wordt verwacht is het aan te bevelen om met de fiets of te voet te gaan. Met de auto het Bevrijdingsfestival van Almere bezoeken is af te raden vanwege drukte en een mogelijk tekort aan parkeerplaatsen nabij de binnenstad. Bezoekers van buiten Almere kunnen de trein nemen naar Treinstation Almere Centrum, hier vandaan loop je zeer snel naar het festivalterrein. De NS heeft op Bevrijdingsdag een 5 Mei-retourticket waarmee je 20% korting krijgt.

Overnachten in hotel

Bevrijdingsfestival Almere is er voor de hele provincie. Veel bezoekers zullen dan ook van buiten de stad Almere afkomstig zijn waardoor ze laat op de avond nog naar huis moeten reizen. Als je dat niet wenst kan je ook een hotelkamer boeken. Via onderstaande button kom je in het overzicht van alle (beschikbare) hotelkamers inclusief vermelding van de prijs:

14 festivals

Wist je dat er in heel Nederland maar liefst 14 Bevrijdingsfestivals worden georganiseerd? Diverse artiesten worden zelfs met een helikopter overgevlogen van het ene naar het andere festival. Bevrijdingsfestival Almere maakt ook in 2019 weer onderdeel uit van deze groep evenementen.