Bevrijdingsfestival Assen

Programma en bereikbaarheid

Last update: 08-11-2019

Een van de veertien Bevrijdingsfestivals is gepland in het Drenthse Assen. Aan de Baggelhuizerplas is het op 5 mei wederom een groot feest omdat we onze vrijheid vieren. Maar het is ook een dag van reflectie, want wereldwijd zijn er nog volop conflicten en vrijheid is dus een status waar je continu je best voor moet doen. Bevrijdingsfestival Assen is natuurlijk vooral bekend vanwege de muzikale optredens van topartiesten, maar ook cultureel is het een bijzonder evenement. Op deze pagina is alle informatie over Bevrijdingsfestival Assen 2020 samengevat, bijvoorbeeld de locatie en de bereikbaarheid, line-up, programma en de festivaltijden.

Bevrijdingsfestival Assen 2020

Dat we in Nederland in vrede leven is niet vanzelfsprekend, hier is veel strijd voor geleverd en er zijn mensen voor gesneuveld. Het gevaar dat altijd loert is dat we vrede als iets vanzelfsprekends gaan zien, iets waar je niet meer voor hoeft te strijden. Om stil te staan bij de vrede die we kennen vieren we de Dag van de Vrijheid op 5 mei. Door het hele land vinden er Bevrijdingsfestivals plaats, onder andere één in Assen. In totaal bezoeken meer dan een miljoen mensen de festivals. Bevrijdingsfestival Assen is het bevrijdingsfestival van de provincie Drenthe en bestaat uit een bijzonder gezellige dag vol muziek maar ook theater en kunst. Uiteraard vindt het Bevrijdingsfestival Assen plaats op dinsdag 5 mei 2020.

Programma en line-up

Het Bevrijdingsfestival van Assen kent ieder jaar weer een gevarieerd programma. Behalve een groot hoofdpodium zijn er nog verschillende kleinere podia. Op het festival spelen bekende artiesten maar ook verschillend jong muzikaal talent krijgt een kans. Verder is er volop ruimte voor kunst en cultuur, is er weer het Plein van de Vrijheid en zelfs een heus kinderplein. Ook de Ambassadeurs van de Vrijheid spelen ieder jaar een grote rol tijdens het evenement. Raadpleeg het programma en de line-up op de website van het festival.

Festivaltijden

Het terrein waar het Bevrijdingsfestival van Assen plaatsvindt opent om 11.00 uur ’s morgens waarna het programma begint om 12.00 uur. Om 24.00 uur is het festival weer ten einde. De horeca in Assen is tot later geopend waardoor festivalgangers vast nog wel ergens anders kunnen verder vieren als ze nog niet moe zijn.

Entree gratis

Uiteraard bezoek je het Bevrijdingsfestival Assen weer gratis voor iedereen, er wordt namelijk geen toegang geheven. Om eten en drinken te kopen kan je munten aanschaffen. Ook de NOS zal op NPO een registratie uitzenden van de Bevrijdingsfestivals voor als je niet in de gelegenheid bent een van de festivals te bezoeken. Via de radio wordt een verslag verzorgd door 3FM.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Assen

De Baggelhuizerplas is een terrein dat aan de rand van Assen is gelegen. Het terrein bestaat uit meerdere plassen, stranden en natuur rondom. Het Bevrijdingsfestival van Assen kan met de auto worden bereikt, er zijn parkeerterreinen rondom het festivalgebied. Automobilisten kunnen navigeren op de Witterhoofdweg van waaruit parkeerwachters instructies zullen geven over waar te parkeren. De organisatie vraagt de bezoekers om zoveel mogelijk met de trein of fiets te komen. Om dit mogelijk te maken is er een pendeldienst tussen het treinstation van Assen en de Baggelhuizerplas. Wist je trouwens dat er speciale 5 Mei-retourtickets te koop zijn die 20% voordeliger zijn dan normale treintickets?

Hotels

Als je na afloop van het Bevrijdingsfestival wilt overnachten in een van de hotels in de stad is er behoorlijk veel keuze. Alle hotelkamers inclusief prijzen zijn hier opgesomd:

Veertien bevrijdingsfestivals

Het Bevrijdingsfestival in Assen maakt deel uit van een groter geheel. In totaal worden er maar liefst veertien festivals georganiseerd. Op deze pagina vind je alles over alle veertien Bevrijdingsfestivals die op zondag 5 mei 2019 plaatsvinden.