Bevrijdingsfestival Den Bosch

Bereikbaarheid en Programmatijden

Last update: 08-11-2019

Het Bevrijdingsfestival van Noord-Brabant wordt georganiseerd in Den Bosch op de Pettelaarse Schans. Duizenden bezoekers zullen op 5 mei 2020 samenkomen om te vieren dat we in Nederland in vrijheid leven. Dit wordt gedaan aan de hand van geweldige muzikale optredens, kunst en cultuur. Maar Bevrijdingsfestival Den Bosch, wat dus plaatsvindt op de Dag van de Vrijheid, houdt ook een spiegel voor aan de bezoekers. Want vrijheid mag niet als iets vanzelfsprekends worden beschouwd; vrijheid is een fragiel evenwicht waar volledige inzet voor nodig is. Informatie over Bevrijdingsfestival Den Bosch 2020 is samengevat waaronder de line-up en het programma, de festivaltijden en de wijze waarop het festival bereikbaar is.

Bevrijdingsfestival Den Bosch 2020

Al vele tientallen jaren leven we in Nederland in vrede, maar dit is in het verleden natuurlijk wel eens anders geweest. Om de vrede te handhaven moeten we ons iedere dag hiervoor inzetten en op de Dag van de Vrijheid worden we hier nog eens extra aan herinnerd. Op dinsdag 5 mei 2020 vinden er in veertien steden Bevrijdingsfestivals plaats in Nederland, waaronder dus een in Den Bosch in Noord-Brabant. Bevrijdingsfestival Den Bosch is tevens de enige in Noord-Brabant die toebehoort tot de landelijke groep festivals. De duizenden bezoekers worden getrakteerd op een fijne cocktail van muziek, kunst, cultuur, theater en reflectie. Wist je dat de veertien festivals goed zijn voor meer dan 1 miljoen bezoekers? Hiermee vormen de Bevrijdingsfestivals het grootste gratis te bezoeken culturele festival van Nederland.

Line-up en programma

Bevrijdingsfestival Den Bosch heeft ook deze editie weer verschillende aansprekende namen op het podium staan. Doordat er maar liefst vier podia zijn (mainstage, nood-zuid stage, Sena Performers Stage, 4 Freedom Stage) krijgen ook jong talent en andere artiesten een kans. En er is meer dan muziek, zoals gezegd zullen ook kunst, theater en cultuur een flinke bijdrage leveren aan het Bevrijdingsfestival van Den Bosch. Ook is er een Familie Vrijheidsplein. En wat te denken van vaste onderdelen zoals het Plein van de Vrijheid, het Vrijheidsvuur, 5 voor 5 en de Ambassadeurs van de Vrijheid die met de helikopter van locatie naar locatie worden gevlogen. 

Festivaltijden

Het terrein van Bevrijdingsfestival Den Bosch opent al om 12.30 uur. Het programma is ten einde om 23.30 uur. Dat betekent een volle dag vol plezier en gezelligheid. Na afloop kan er natuurlijk nog worden verder gefeest in het centrum van Den Bosch als je dat wilt.

Gratis toegang

Bevrijdingsfestival Den Bosch heeft geen verkoop van tickets, de entree is namelijk geheel gratis voor iedereen. Sowieso is het een echt familiefestijn en iedereen is welkom. Als je geen tijd hebt of niet in de gelegenheid bent het Bevrijdingsfestival te bezoeken kan je het ook volgen via tv en radio. Zo zal de NOS een televisieverslag en 3FM een radioverslag maken over de Bevrijdingsfestivals.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Den Bosch

Het festivalterrein van het Bevrijdingsfestival van Den Bosch bevindt zich tegenover het Provinciehuis. Wie met de auto het evenement bezoekt stelt de navigatie in op Pettelaarse Schans 1, parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van het Provinciehuis (sluit om middernacht). Ook kan er geparkeerd worden op het Transferium Pettelaarpark. Indien mogelijk is het aan te bevelen te reizen met het openbaar vervoer of fiets. Er is een gratis fietsenstalling en er zullen gratis bussen rijden tussen het Treinstation van ’s-Hertogenbosch en de Pettelaarse Schans. De NS geeft overigens 20% korting op je treinticket als je gebruik maakt van het zogenoemde 5 Mei-retour.

Overnachten

Na een lange dag is het als je wat verder weg woont aanlokkelijk om te overnachten in Den Bosch. Het is een prachtige stad waar je zonder problemen wat langer kunt blijven hangen. Een overzicht van alle beschikbare hotelkamers in Den Bosch inclusief prijzen:

Overige steden

Benieuwd in welke steden behalve Den Bosch er nog meer Bevrijdingsfestivals worden georganiseerd. Bekijk het handig overzicht van de in totaal veertien steden waar soortgelijke festivals worden georganiseerd via: