Bevrijdingsfestival Den Haag

Bereikbaarheid en Programmatijden

Last update: 11-11-2019

Op het Haagse Malieveld vindt op 5 mei 2020 een van de 14 Bevrijdingsfestivals van Nederland plaats. Tijdens Bevrijdingsfestival Den Haag genieten tienduizenden bezoekers van muzikale optredens en cultuur. Maar op deze Dag van de Vrijheid gaat het natuurlijk vooral om het belang van de vrede die we in Nederland kennen. Op Bevrijdingsfestival Den Haag wordt dan ook de vrede gevierd en er wordt stilgestaan bij hoe belangrijk deze vrede is en hoeveel moeite er in het verleden voor is gedaan. Onderstaand kom je alles te weten over Bevrijdingsfestival Den Haag 2020 waaronder festivaltijden, bereikbaarheid, line-up en programma. 

Bevrijdingsfestival Den Haag 2020

We kennen in Nederland inmiddels al vele tientallen jaren vrede, maar in het verleden hebben hier de meest afschuwelijke oorlogen gewoed. Vele honderdduizenden mensen zijn gesneuveld om de huidige vrije maatschappij te kunnen creëren. Tijdens Bevrijdingsfestival Den Haag wordt er stilgestaan bij en gevierd dat we in vrede leven. En er wordt niet vergeten dat er op tal van andere plaatsen van de wereld absoluut geen vrede is. Bevrijdingsfestival Den Haag heeft muzikale optredens in petto van bekende artiesten, maar er zal ook ruimte zijn voor cultuur, cabaret, debat, theater, literatuur, enzovoorts. Uiteraard vindt het festival plaats op dinsdag 5 mei 2020. De editie in Den Haag maakt deel uit van een landelijk evenement met in totaal 14 Bevrijdingsfestivals, samen goed voor meer dan 1 miljoen bezoekers.

Line-up en programma

Bevrijdingsfestival Den Haag betekent zoals ieder jaar weer geweldige muzikale optredens. Ook in 2019 zullen er weer Ambassadeurs van de Vrijheid aanwezig zijn, die met een helikopter worden ingevlogen. Tevens mag ook jong talent optreden waardoor je misschien wel nieuwe muziek kunt ontdekken. Om de serieuze kant van de Dag van de Vrijheid te belichten zijn er natuurlijk ook weer het Plein van de Vrijheid, het Vrijheidsvuur en 5 voor 5. Ook is het een echte familiedag met activiteiten voor oud en jong waaronder vele kinderactiviteiten. Line-up en programma zijn te raadplegen via de website.

Festivaltijden

Zoals gewoonlijk is de datum van het Bevrijdingsfestival van Den Haag weer 5 mei, dit jaar is dat dus dinsdag 5 mei 2020. De festivaltijden zijn van 12.00 uur ’s middags tot 23.00 uur ’s avonds. Na 23.00 uur is er in het centrum van Den Haag nog voldoende horeca open om door te gaan met feesten.

Gratis evenement

Vanwege het algemene maatschappelijke karakter zal Bevrijdingsfestival Den Haag gratis te bezoeken zijn, er is geen ticketverkoop of iets dergelijks. Eten en drinken kan je kopen met munten welke je op de festivallocatie aan kunt schafffen. De NOS zal op televisie een registratie uitzenden van de festivals, terwijl 3FM de radio-uitzending zal verzorgen.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Den Haag

Het Malieveld is de locatie waar Bevrijdingsfestival Den Haag plaatsvindt. Dit terrein is midden in Den Haag gelegen en daardoor zeer goed bereikbaar per openbaar vervoer. Stap uit op treinstation Den Haag Centraal en loop zo naar het Malieveld. Ook zijn er bus- en tramhaltes bij de locatie. Voor lokale bezoekers is de fiets een uitstekende manier om te reizen, de fiets kan gratis (onbewaakt) worden gestald bij de ingang. Wie met de auto komt kan rekenen op verkeersdrukte en parkeerkosten. Onder het Malieveld is een grote parkeergarage waar je betaald kunt parkeren. Wie per trein komt kan rekenen op 20% korting dankzij het NS 5 Mei-retour.

Niet naar huis?

Een lange dag feesten gaat niet in de koude kleren zitten en nog naar huis reizen kan een flinke onderneming zijn. Waarom dan niet het nuttige met het aangename combineren? Boek een hotelkamer in Den Haag en heb ook extra tijd om de stad beter te leren kennen:

Overige steden

Den Haag vormt een van de veertien steden waar er Bevrijdingsfestivals worden georganiseerd. In iedere provincie wordt er minstens 1 georganiseerd, dus als Den Haag te ver weg is voor je is er vast ergens dichterbij een Bevrijdingsfestival te vinden.