Bevrijdingsfestival Groningen

Programmatijden en bereikbaarheid

Last update: 11-11-2019

Het Bevrijdingsfestival van Groningen is een van de veertien Bevrijdingsfestivals in Nederland op zondag 5 mei 2019. Het Stadspark in het centrum van de stad vormt het toneel van een bijzonder gezellige dag vol muziek, theater en kunst. En dan is er natuurlijk nog de bezinning waarbij wordt stilgestaan bij het belang van de vrijheid waarvan we iedere dag kunnen genieten. Samen met de andere steden is Bevrijdingsfestival Groningen het grootste gratis te bezoeken culturele festival van Nederland. Kom alles te weten over Bevrijdingsfestival Groningen 2020 waaronder programma en line-up, festivaltijden en bereikbaarheid.

Fotocredits: Knelis

Bevrijdingsfestival Groningen 2020

Ieder jaar op 5 mei vieren we de vrijheid in Nederland, deze dag heet ook wel Bevrijdingsdag. Bevrijdingsdag volgt op 4 mei, wanneer het Dodenherdenking is. Gezien het feit dat er in de hele wereld volop conflicten en oorlogen zijn, is het nog altijd van groot belang dat we op 5 mei stilstaan bij onze vrijheid en bij de vele mensen die hiervoor zijn gesneuveld. Op Bevrijdingsdag vinden er in heel Nederland maar liefst veertien Bevrijdingsfestivals plaats, waaronder in Groningen. De veertien festivals worden bezocht door maar liefst ruim één miljoen mensen. De Bevrijdingsfestivals staan bol van muziek, bezinning, kunst, theater en gezelligheid. Bevrijdingsfestival Groningen vindt plaats op dinsdag 5 mei 2020.

Programma en line-up

Het Bevrijdingsfestival van Groningen is een evenement voor de hele familie. Natuurlijk zijn er de muzikale optredens die het meest in het oog springen, maar er is ook een Kids Area en diverse andere interessante activiteiten. Een overzicht van het programma en de line-up van optredende artiesten vind je op de website van Bevrijdingsfestival Groningen. Ook bekende terugkerende items zoals het 5 voor 5 moment, het Plein van de Vrijheid en de Ambassadeurs van de Vrijheid zullen prominente rol spelen. 

Festivaltijden

Het Bevrijdingsfestival in Groningen vangt om 12.00 uur aan. Rond 24.00 uur is het Bevrijdingsfestival ten einde. De horeca in Groningen is uiteraard nog langer open, dus ook na 24.00 uur is er voldoende te beleven.

Gratis entree

Het Bevrijdingsfestival van Groningen is gratis te bezoeken, er is dus geen sprake van kaartverkoop. Tevens is het evenement toegankelijk voor alle leeftijden. Als het niet lukt om aanwezig te zijn bij het evenement kan je ook een verslag van de Bevrijdingsfestivals zien op televisie via de NOS. Via 3FM is het evenement te beluisteren op de radio.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Groningen

Het festivalterrein in het Stadspark van Groningen is het eenvoudigst te bereiken met het openbaar vervoer of per fiets. Zo loop je in slechts enkele minuten van het treinstation Groningen Centraal naar de festivallocatie. Via de NS reis je op extra voordelig naar de Bevrijdingsfestivals dankzij het 5 Mei-retour. Fietsers kunnen aan de Paterswoldseweg de fiets stallen in een grote en bewaakte fietsenstalling. Met de auto naar Bevrijdingsfestival Groningen is natuurlijk ook gewoon mogelijk, maar het kan behoorlijk druk zijn waardoor er een gebrek aan parkeerplaatsen ontstaat. Geschikte parkeerplaatsen vind je op het terrein van de Gasunie of bij het Martiniplaza. Je kunt beter parkeren op het P&R Transferium Hoogkerk vanwaar bussen rijden richting het Stadpark. Bereken de route met auto of openbaar vervoer.

Hotelovernachting

Veel feestgangers hebben na het bezoeken van het Bevrijdingsfestival geen zin meer om nog naar huis te reizen en kiezen voor een hotelovernachting in Groningen:

Overige bevrijdingsfestivals

Het evenement in Groningen is niet de enige in Nederland. In iedere provincie wordt minstens één Bevrijdingsfestival georganiseerd. Meer achtergrondinformatie over de Bevrijdingsfestivals en de veertien locaties waar de festivals plaatsvinden vind je op: