Bevrijdingsfestival Leeuwarden

Bereikbaarheid en programmatijden

Last update: 11-11-2019

Het Friese Bevrijdingsfestival vindt zoals gewoonlijk weer plaats in Leeuwarden, op het Oldehoofsterkerkhof om precies te zijn. Tienduizenden liefhebbers van muziek en cultuur komen op 5 mei 2019 de vrijheid vieren. Vrijheid die zo vanzelfsprekend is, maar dat natuurlijk helemaal niet is. Iedere dag is het belangrijk te realiseren dat vrijheid een duurzaam iets is. Tijdens Bevrijdingsfestival Leeuwarden staat dit principe centraal, maar dan overgoten met op en top entertainment. Kom meer te weten over Bevrijdingsfestival Leeuwarden 2020 waaronder bereikbaarheid en programma, line-up en festivaltijden.

Bevrijdingsfestival Leeuwarden 2020

Leeuwarden is een van de mooiste Friese steden en tijdens de Dag van de Vrijheid op dinsdag 5 mei 2020 straalt de stad nog eens extra. Bevrijdingsfestival Leeuwarden is natuurlijk vooral een gezellige dag, maar wel een dag waarbij het belang van de vrede wordt belicht. We mogen niet vergeten welke offers er zijn gebracht om de huidige vrijheid dagelijks te kunnen ervaren. Ook blijkt iedere dag weer dat vrede in grote delen van de wereld geen vanzelfsprekendheid is. Tijdens Bevrijdingsfestival Leeuwarden zullen muziek en cultuur hand in hand gaan en de bezoeker een gezellige en onvergetelijke dag bieden. In totaal zijn er maar liefst veertien Bevrijdingsfestivals, welke samen ruim een miljoen bezoekers trekken.

Programma en line-up

De Ambassadeurs van de Vrijheid (aankomst per helikopter), het Vrijheidsvuur, het Plein van de Vrijheid, 5 voor 5, muziek, kunst, cultuur, bezinning, kinderactiviteiten, eten en drinken en natuurlijk gezelligheid. Zomaar wat kernwaarden die op het programma staan van Bevrijdingsfestival Leeuwarden. Er zijn maar weinig gratis festivals die een dergelijk breed programma kunnen bieden aan haar bezoekers. Meer over de line-up van optredende artiesten en het exacte programma vind je op de website van het event.

Festivaltijden

Op 5 mei 2020 zal het Bevrijdingsfestival Leeuwarden plaatsvinden. De start is rond 13.00 en het evenement is rond 23.00 uur weer afgelopen. Uiteraard gaat het feest in kroegen en cafés in de binnenstad nog wel langer door.

Gratis toegang

Munten voor eten, drinken en andere versnaperingen zijn te koop gedurende het festival bij de kassa. De entree tot Bevrijdingsfestival Leeuwarden is gratis. Je kunt je bezoek aan het festival dus zo voordelig of zo duur maken als je zelf wilt. Via de NOS zal op NPO een samenvatting worden uitgezonden van de Bevrijdingsfestivals. Op 3FM zijn de festivals op de radio te beluisteren.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Leeuwarden

Het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Leeuwarden staat weer op het Oldehoofsterkerkhof, een groot plein in het centrum van de stad. Ook op andere pleinen in de binnenstad zijn podia waar van de optredens genoten kan worden. Een groot deel van de binnenstad zal dus afgesloten zijn van verkeer en mede hierdoor wordt aangeraden om te voet of te fiets te komen. Voor mensen van buiten de stad is de trein of bus ook een prima optie. Het treinstation van Leeuwarden is bijvoorbeeld op loopafstand van de binnenstad gelegen. Voor automobilisten geldt dat het erg druk kan zijn en er een gebrek kan ontstaan aan parkeerplaatsen nabij de binnenstad. Bereken de route met auto of openbaar vervoer.

Overnachten

Als je laat op de avond nog naar huis moet reizen is het ook een goede optie om in Leeuwarden een hotelkamer te boeken. Een overzicht van beschikbare hotels (inclusief prijzen) is te raadplegen via:

Meer festivals

Het Bevrijdingsfestival van Leeuwarden is een van de veertien festivals in Nederland of de Dag van de Vrijheid. De stad Leeuwarden is de stad in Friesland die de organisatie op zich neemt. Meer informatie over de overige Bevrijdingsfestivals vind je op: