Bevrijdingsfestival Limburg

Programmatijden en bereikbaarheid

Last update: 11-11-2019

Het Bevrijdingsfestival van Limburg vindt plaats op de Markt in Roermond. Tijdens dit bijzonder gezellige evenement kunnen de bezoekers genieten van goede muziek en indrukwekkende culturele uitingen. Alles natuurlijk om het vieren van de vrijheid, maar ook om te beseffen dat vrijheid iets is waarvoor je altijd je best zult moeten blijven doen. Bevrijdingsfestival Roermond is een van de 14 Bevrijdingsfestivals van Nederland en trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers naar de gezellige Markt in de binnenstad. Kom alles te weten over het programma, de bereikbaarheid, festivaltijden en line-up van Bevrijdingsfestival Limburg 2020.

Bevrijdingsfestival Limburg 2020

Bevrijdingsfestival Limburg is een evenement waarbij de bezoekers feestvieren dat er vrijheid is in Nederland. Ook staan we stil bij het feit dat vrijheid geen vaststaand iets is maar dagelijks moeite vereist. In Limburg vindt het Bevrijdingsfestival plaats in de stad Roermond. Landelijk zijn er nog dertien andere Bevrijdingsfestivals, samen goed voor het duizelingwekkende aantal van meer dan 1 miljoen bezoekers. Op de Markt in het centrum van de stad zullen weer verschillende topartiesten optreden. Ook op andere locaties in de stad is het een drukte van jewelste en zijn podia te vinden met volop activiteiten. De volgende editie vindt logischerwijs plaats op (dinsdag) 5 mei 2020.

Line-up en programma

Wat kan je zoal verwachten tijdens het Bevrijdingsfestival van Limburg? Natuurlijk buitengewoon veel muziek, onder andere van de Ambassadeurs van de Vrijheid. Er zijn behalve het hoofdpodium ook diverse andere podia waaronder de Talent Stage voor talentvolle artiesten. Er is cultuur, literatuur, bezinning, enzovoorts. Het Plein van de Vrijheid kan weer worden bezocht, het Vrijheidsvuur zal branden, er is een markt, er zijn speciale kinderactiviteiten en ga zo maar door. Bevrijdingsfestival Limburg is geschikt voor alle leeftijden. Meer informatie over programma en line-up is hier te vinden.

Festivaltijden

Naar verwachting zal Bevrijdingsfestival Limburg beginnen om 12.00 uur en duren tot ongeveer 24.00 uur in de avond. Verder feesten is mogelijk in de binnenstad van Roermond waar de horeca nog wel wat langer open zal zijn.

Gratis evenement

Op het kopen van consumptiemunten na, die verkrijgbaar zijn op het festivalterrein, vallen de kosten van een bezoek aan Bevrijdingsfestival Limburg mee. Er geldt namelijk gratis entree en Bevrijdingsfestival Limburg is dus vrij toegankelijk voor iedereen. Op NPO zal de NOS een televisie-uitzending wijden aan de verschillende Bevrijdingsfestivals. Via de radio zendt 3FM het evenement uit.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Limburg

De festivallocaties van Bevrijdingsfestival Limburg bevinden zich allemaal in de binnenstad. Het sterke advies is dan ook om te voet of per fiets te komen wanneer je in de buurt woont. Kom je van verder weg, neem dan indien mogelijk de trein. Het treinstation van Roermond ligt zowat tegen het festivalterrein aan. Wie met de auto komt kan gebruik maken van de parkeergarages en –terreinen, maar houd rekening met drukte en parkeerkosten. Bij grote parkeerdrukte zal er ver weg geparkeerd moeten worden. Helemaal ontspannen feestvieren doe je wanneer je een hotelkamer boekt in de stad. Onderstaand volgt een overzicht met alle beschikbare hotelkamers inclusief een vermelding van de prijs:

Andere steden Nederland

De hoofdstad, hofstad en per provincie één stad mogen de Bevrijdingsfestivals organiseren. In totaal zijn er dus 14 Bevrijdingsfestivals in 2020 en de vertegenwoordiger van Limburg is Roermond. Je vindt een overzicht van alle Bevrijdingsfestivals in Nederland op: