Bevrijdingsfestival Rotterdam

Programmatijden en bereikbaarheid

Last update: 11-11-2019

Bij de Euromast, één van Rotterdams meest markante bouwwerken, vindt ieder jaar Bevrijdingsfestival Rotterdam plaats. Uiteraard staat het evenement gepland op 5 mei, de Dag van de Vrijheid en dus een dag om te vieren dat we in vrijheid leven. Het Rotterdamse Bevrijdingsfestival vormt een van de veertien landelijke Bevrijdingsfestivals die gezamenlijk meer dan een miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Er zal weer volop muziek en cultuur worden geboden aan de tienduizenden bezoekers. We hebben alle informatie over Bevrijdingsfestival Rotterdam 2020 samengevat zoals het programma en de line-up, festivaltijden en bereikbaarheid.

Bevrijdingsfestival Rotterdam 2020

Omdat we in Nederland leven in vrede kunnen we deze ook vieren. Het is belangrijk dat we regelmatig stilstaan bij het fragiele evenwicht wat vrede eigenlijk is. Kijk maar naar hoe er over de hele wereld gruwelijke conflicten en oorlogen worden uitgevochten. Ook Rotterdam heeft in het verleden haar portie oorlogsellende voor de kiezen gehad, denk maar aan de zware bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog die de stad in puin legden. Tijdens het Bevrijdingsfestival in Rotterdam krijgen de bezoekers een divers programma voorgeschoteld inclusief muziek, kunst, cultuur. Het Bevrijdingsfestival vindt plaats op zondag 5 mei 2020, oftewel Bevrijdingsdag. 

Programma en line-up

Wat bijzonder is aan de Bevrijdingsfestivals is dat er diverse grote artiesten, waaronder de Ambassadeurs van de Vrijheid, op meerdere locaties zullen optreden. Hiervoor worden ze per helikopter overgevlogen. Maar er zijn niet alleen grote namen, ook aanstormend talent zal optreden en er is ruimte voor kunst en cultuur. Ook voor de kleinsten onder ons is er genoeg te beleven en natuurlijk is er weer een Plein van de Vrijheid, 5 voor 5 en het Vrijheidsvuur. Het programma van Bevrijdingsfestival Rotterdam inclusief line-up is hier te vinden.

Festivaltijden

Om 12.30 begint Bevrijdingsfestival Rotterdam. Rond de klok van 23.00 uur is het evenement weer ten einde. Een volle dag plezier wacht dus op de bezoeker. Is deze volle dag niet genoeg voor je? Rotterdam heeft een indrukwekkend nachtleven waar je ook na 23.00 uur nog prima vermaak kunt vinden.

Gratis te bezoeken

Er is geen ticketverkoop voor Bevrijdingsfestival Rotterdam, het is namelijk een gratis te bezoeken evenement. Om eten en drinken te kunnen kopen kan je munten aanschaffen die worden verkocht op het festivalterrein. Ook vanuit de zetel thuis kan je genieten van de Bevrijdingsfestivals in Nederland aangezien de NOS een televisie-uitzending eraan zal wijden. Op de radio zendt 3FM uit.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Rotterdam

Het Bevrijdingsfestival van Rotterdam vindt plaats in het Euromastpark wat aan de voet ligt van het bekende bouwwerk de Euromast. De twee ingangen zijn aan de Parklaan en op de kruising van de Kievitslaan en de Westzeedijk. Het Bevrijdingsfestival van Rotterdam is zeer goed bezocht en daarom adviseert men de bezoekers zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen. Vanaf het treinstation Rotterdam Centraal kan worden verder gereisd per metro of tram in de richting van de haltes Leuvehaven, Vasteland, Westplein of Kivietslaan. Al deze haltes liggen op minder dan tien minuten loopafstand van het Euromastpark. Ga je toch met de auto, parkeer deze dan op P+R Alexander, Kralingse Zoom, Capelsebrug of Slinge en vervolg je weg per metro.

Hotelkamer boeken

Een stad als Rotterdam heeft natuurlijk vele honderden prima hotels binnen de stadsgrenzen waar je kunt overnachten. Ideaal voor mensen die na het Bevrijdingsfestival niet meer naar huis kunnen of willen. Vergelijk de prijzen van de hotelkamers via:

Overzicht festivals

Is Rotterdam wat te ver weg voor je? Niet getreurd, want in elke provincie van Nederland vinden er Bevrijdingsfestivals plaats. Een overzicht van alle Bevrijdingsfestivals in 2020 vind je op: