Bevrijdingsfestival Vlissingen

Programmatijden en bereikbaarheid

Last update: 15-11-2019

De Bevrijdingsfestivals vormen ieder jaar het hoogtepunt van de Dag van de Vrijheid. In maar liefst veertien steden worden er Bevrijdingsfestivals georganiseerd, in minimaal elke provincie één. In de provincie Zeeland is de eer weggelegd voor Vlissingen om een Bevrijdingsfestival te organiseren. Het Bellamypark en de omgeving eromheen waaronder een aanzienlijk deel van de binnenstad veranderen in een groot festivalterrein boordevol gezelligheid. Het Bevrijdingsfestival van Vlissingen is ieder jaar weer in staat om tienduizenden mensen te laten genieten van muziek en ander entertainment. We hebben informatie over Bevrijdingsfestival Vlissingen 2020 verzameld waaronder festivaltijden, line-up, programma en bereikbaarheid.

Bevrijdingsfestival Vlissingen 2020

Op Bevrijdingsdag 2020 vieren we in Nederland onze vrijheid en het feit dat we al tientallen jaren geen oorlog meer kennen. Voor de jongere generaties lijkt vrijheid iets vanzelfsprekends maar dat is het natuurlijk niet. Daarom staan we op 5 mei 2020 stil bij het belang van onze vrijheid en het besef dat oorlog nooit meer terug mag komen. In veertien steden vinden op de Dag van de Vrijheid zogenoemde Bevrijdingsfestivals plaats; bovenal een feest, maar met een serieuze onderklank. De Bevrijdingsfestivals mogen ieder jaar rekenen op enorme belangstelling met gezamenlijk meer dan 1 miljoen bezoekers. Bevrijdingsfestival Vlissingen is het Bevrijdingsfestival voor de provincie Zeeland. Een heerlijke mengelmoes van muziek en cultuur zullen ongetwijfeld weer voor een gezellige dag zorgen. 

Line-up en programma

Ieder jaar worden er Ambassadeurs van de Vrijheid gekozen, artiesten die de bijzondere boodschap van vrede mogen uitdragen. Hiervoor worden ze met helikopters van festival naar festival gevlogen. Ook kunnen bezoekers weer het Plein van de Vrijheid bezoeken, luisteren naar 5 voor 5 en het Vrijheidsvuur aanschouwen. En er is uiteraard muziek, heel veel muziek. Maar ook kunst, literatuur en cultuur zullen niet ontbreken op het programma. De line-up en het programma van Bevrijdingsfestival Vlissingen vind je op de website van het evenement.

Festivaltijden

Het programma van Bevrijdingsfestival Vlissingen zal een volle dag duren. Rond 12.00 uur beginnen de eerste onderdelen en pas om middernacht (24.00 uur) is het evenement ten einde. Overigens begint al om 11.00 de Van Randwijklezing (Sint Jacobskerk). Uiteraard is het evenement op 5 mei 2020, wat dus op een dinsdag valt.

Gratis evenement

Een bezoek brengen aan het Bevrijdingsfestival in Vlissingen hoeft geen dure aangelegenheid te zijn, sterker nog het evenement is gratis te bezoeken. Consumptiemunten kunnen worden gekocht op het festival aan de kassa. De televisie-uitzending met een samenvatting van de Bevrijdingsfestivals wordt verzorgd door NOS. Ook op de radio volg je het festival via 3FM.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Vlissingen

Het Bevrijdingsfestival van Vlissingen vindt plaats op meerdere locaties in de binnenstad. Het hoofdpodium zal weer verrijzen op het Bellamypark, andere podia zijn te vinden op bijvoorbeeld de Nieuwendijk, de Spuikom, Spuiplein en de Oude Markt. Al deze gebieden bevinden zich in de binnenstad waardoor er wordt aangeraden zoveel mogelijk met de fiets of trein te komen. Zo bevindt het treinstation van Vlissingen zich op ongeveer 25 minuten lopen van het Bevrijdingsfestival. Eventueel kan deze afstand worden overbrugd per bus. Ook met de auto kan je het Bevrijdingsfestival van Vlissingen bezoeken, maar door grote drukte is het aantal parkeerplaatsen gering. 

Overnachting

En dan leent het toeristische Vlissingen zich ook nog perfect voor een hotelovernachting. Er is een grote keus uit prima en betaalbare hotels. Alle beschikbare hotelkamers inclusief prijs zijn hier weergegeven:

Steden

Vlissingen is de aangewezen stad van de provincie Zeeland om een Bevrijdingsfestival te organiseren. Als je in een andere provincie een Bevrijdingsfestival wilt bezoeken zijn er in totaal veertien locaties en steden: