Bevrijdingsfestival Wageningen

Bereikbaarheid en programmatijden

Last update: 15-11-2019

Op de Dag van de Vrijheid vinden er in Nederland veertien Bevrijdingsfestivals plaats. Aangezien Wageningen een grote rol speelde, hier werd immers de capitulatie van Duitsland ondertekend, vindt er uiteraard een Bevrijdingsfestival in Wageningen plaats. Bevrijdingsfestival Wageningen trekt ieder jaar weer tienduizenden mensen naar de binnenstad om ze te trakteren op muzikale optredens van topartiesten, theater en cultuur. Maar het Bevrijdingsfestival in Wageningen is er natuurlijk vooral om de vrijheid te vieren en te herdenken hoe hard er is gevochten om deze kostbare vrijheid te bereiken. Kom meer te weten over Bevrijdingsfestival Wageningen 2020 zoals locatie  en bereikbaarheid, programma, festivaltijden en line-up.

Bevrijdingsfestival Wageningen 2020

Het hele jaar door leven we hier in Nederland in vrede, maar dat is natuurlijk niet altijd zo geweest. Er zijn oorlogen gevoerd, onschuldige slachtoffers gevallen en er hebben velen gevochten voor de vrijheid. Hiervoor is het enorm belangrijk dat we niet vergeten dat er zo hard is gestreden om deze vrijheid te behalen. Op de Dag van de Vrijheid, ieder jaar gevierd op 5 mei, vinden er daarom in het hele land Bevrijdingsfestivals plaats. Deze evenementen worden landelijk door meer dan een miljoen mensen bezocht. Een van de Bevrijdingsfestivals vindt plaats in Wageningen. Bevrijdingsfestival Wageningen 2020 is een enorm feest, maar wel met ruimte voor reflectie waarbij het besef er is dat we dankbaar moeten zijn voor de vrede. 

Programma en line-up

Dankzij de aansprekende artiesten die ieder jaar weer optreden, zijn de Bevrijdingsfestivals uitermate goed bezocht. Naast muziekoptredens van bekende artiesten zullen ook vele nieuwe talenten op mogen treden. Ook is er op Bevrijdingsfestival Wageningen plaats voor bijvoorbeeld literatuur, kunst, theater, enzovoorts. Ook zullen wederom de items 5 voor 5, het Bevrijdingsvuur, de Ambassadeurs van de Vrijheid en het Plein van de Vrijheid er weer zijn. Of je nu jong of oud bent, op Bevrijdingsfestival Wageningen is genoeg te beleven. Raadpleeg het programma en de line-up op de officiële website.

Festivaltijden

Het Bevrijdingsfestival van Wageningen vindt plaats op dinsdag 5 mei 2020. Het festival duurt van 12.00 uur tot middernacht 24.00 uur. Wageningen is overigens een echte studentenstad dus ook na afloop van het festival is er in de kroegen nog volop gezelligheid te beleven.

Gratis entree

Bevrijdingsfestival Wageningen is een gratis te bezoeken evenement, net zoals de andere festivals in het land. Om eten en drinken te kopen zijn munten te koop, je kunt het bijwonen dus zo duur of voordelig maken als je zelf wilt. Op televisie zal een registratie van de Bevrijdingsfestivals door de NOS worden uitgezonden. 3FM is de partij die de radio-uitzending verzorgt.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Wageningen

Het Bevrijdingsfestival van Wageningen vindt plaats in de binnenstad en deze binnenstad is grotendeels afgesloten. Bezoekers wordt daarom geadviseerd om met het openbaar vervoer of fiets te komen. Treinreizigers kunnen uitstappen op treinstation Ede-Wageningen en vervolgens de bus nemen naar Busstation Wageningen. Met de auto komen is mogelijk, maar grote delen van de stad zijn dus afgezet en het aantal parkeerplaatsen op loopafstand van het festivalterrein in de binnenstad is beperkt. Voor de feestvierders die 's avonds laat niet meer naar huis willen reizen is er nog de mogelijkheid een hotelkamer te boeken in de gezellige stad Wageningen:

Overzicht steden

Wil je weten of er ook Bevrijdingsfestivals in andere steden plaatsvinden, misschien wel dichterbij huis dan Wageningen? Er zijn in totaal veertien festivals en je vindt ze allemaal terug op: