Bevrijdingsfestival Zwolle

Programmatijden en bereikbaarheid

Last update: 15-11-2019

In het prachtige Zwolle vindt op dinsdag 5 mei 2020 weer het Bevrijdingsfestival van Zwolle plaats. Tijdens dit evenement zullen tienduizenden mensen de vrijheid vieren en tevens genieten van goede muziek en andere optredens. Bevrijdingsfestival Zwolle is een van de veertien Bevrijdingsfestivals die er in Nederland plaatsvinden op de Dag van de Vrijheid. Deze dag, ook wel Bevrijdingsdag, wordt jaarlijks gevierd omdat het belangrijk is om stil te staan bij het belang van vrijheid en de vele offers die ervoor zijn gemaakt. Kom meer te weten over Bevrijdingsfestival Zwolle 2020 zoals de festivaltijden, programma, line-up, bereikbaarheid, enzovoorts.

Foto: Hans van Eijsden

Bevrijdingsfestival Zwolle 2020

In Nederland heerst al decennialang vrede, maar daarvoor is het meerdere malen gruwelijk fout gegaan. Sterker nog, de huidige periode van vrede duurt eigenlijk ongekend lang. En hoewel we eigenlijk niet eens meer weten wat oorlog is, betekent dit niet dat het nooit meer oorlog kan worden. Mede hierdoor vieren we ieder jaar op 5 mei de vrijheid en herdenken we de vele offers die er zijn gebracht in het verleden. Op de Dag van de Vrijheid staan er daarom in veertien steden zogenoemde Bevrijdingsfestivals op het programma, waaronder dus in Zwolle. Het cluster van festivals wordt bezocht door het enorme aantal van meer dan 1 miljoen mensen. Bevrijdingsfestival Zwolle betekent op dinsdag 5 mei 2020 feest en bezinning tegelijk, waarbij vooral muziek en cultuur de boventoon voeren. 

Line-up en programma

Tijdens Bevrijdingsfestival Zwolle zullen diverse aansprekende en bekende Nederlandse artiesten optreden. Ook krijgt jong talent ruimte om op te treden en is er volop kunst, theater, cultuur, enzovoorts. Bevrijdingsfestival Zwolle belooft wederom een zeer gezellige dag te worden voor jong en oud. Ook de bekende agendapunten zoals 5 voor 5, het Vrijheidsvuur, het Plein van de Vrijheid en de Ambassadeurs van de Vrijheid (per helikopter) zullen niet ontbreken. 

Festivaltijden

Het Zwolse Bevrijdingsfestival vangt aan om 11.00 uur ’s ochtends. Het bomvolle programma loopt ten einde rond de klok van 24.00 uur. Ook na afloop van het programma is er nog voldoende te beleven in de stad Zwolle.

Gratis festival

Alle Bevrijdingsfestivals zijn vrij toegankelijk. Ook Bevrijdingsfestival Zwolle is gratis te bezoeken, er is dus geen ticketverkoop. Munten voor de aanschaf van eten en drinken zijn te koop op het festivalterrein. Voor de thuisblijvers zal er een televisieregistratie van de 14 festivals worden verzorgd door de NOS. Ook via de radio kan je het event beluisteren, 3FM is de radiozender die de uitzending verzorgt.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Zwolle

Bezoekers kunnen Bevrijdingsfestival Zwolle op meerdere manieren bereiken. Geadviseerd wordt om gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer, zodat je geen last hebt van verkeersdrukte en parkeerproblemen. Er zijn gratis fietsenstallingen bij de ingang van het festivalterrein. Het treinstation van Zwolle is op prima loopafstand gelegen van Park de Wezenlanden en vormt daarmee voor mensen van buiten de stad het beste vervoersmiddel. Ook met de auto kan Bevrijdingsfestival Zwolle worden bereikt, het terrein ligt ten zuidoosten van de binnenstad. In de omgeving geldt aan de straat betaald parkeren. Bereken de route met auto of openbaar vervoer.

Hotel boeken

Na een lange dag feesten is er niks fijner dan direct je bed te kunnen opzoeken en geen rekening te hoeven houden met het naar huis reizen. Maar hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door een hotel te boeken:

Steden

In totaal vinden er op 5 mei maar liefst veertien Bevrijdingsfestivals plaats, in iedere provincie minstens één. Een overzicht van de overige Bevrijdingsfestivals die in Nederland worden georganiseerd vind je op: