Bevrijdingsfestivals

Kaart Nederland locaties festivals

Last update: 27-01-2020

Op 5 mei vieren we onze vrijheid tijdens Bevrijdingsdag. Een van de festiviteiten die wordt georganiseerd zijn de Bevrijdingsfestivals welke door heel Nederland plaatsvinden. Maar liefst 14 steden organiseren een Bevrijdingsfestival dat onder de vleugels valt van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Kaart 2020

Specifieke info per stad en programma

De steden waar op 5 mei 2020 een Bevrijdingsfestival wordt georganiseerd zijn onderstaand vermeld. Per stad kom je alles te weten over het programma, de tijden, locatie en bereikbaarheid, enzovoorts:

Bezoek de festivals voordelig met de trein

Wie met de trein een van de veertien steden van de Bevrijdingsfestivals wil bezoeken krijgt korting op zijn of haar treinticket. De NS heeft namelijk het 5 Mei-retour welke 20% korting geeft op je kaartje. Het maakt niet uit vanaf welk treinstation je vertrekt.

Gratis toegang

Bijna 1 miljoen mensen bezoeken ieder jaar één van de veertien Bevrijdingsfestivals. De festivals zijn gratis te bezoeken er je hoeft dus geen toegangsbewijs te kopen.

Algemene info over de Bevrijdingsfestivals

Wil je meer weten over de Bevrijdingsfestivals en waarom deze worden georganiseerd? Alle informatie over de vaste onderdelen tijdens het programma en wie de Ambassadeur van de Vrijheid dit jaar is vind je op:

Volg het op televisie

De Bevrijdingsfestivals vinden kriskras door heel Nederland plaats. Als je toch te ver weg woont of wanneer je niet veel tijd hebt hoef je niet te treuren. Op televisie worden flinke delen van de festivals uitgezonden.

Overige steden en gemeenten

De veertien Bevrijdingsfestivals zijn overigens niet de enige activiteiten op 5 mei in Nederland. In tal van andere steden en dorpen vinden (kleinschaligere) evenementen plaats. 

Sfeerimpressie Bevrijdingsfestival. Fotocredits: Knelis

Meer informatie over Bevrijdingsfestivals: