BinckBank Tour 2020

Last update: 05-02-2020

Topsport op de Nederlandse en Belgische wegen, dat is de BinckBank Tour. Deze wielerronde maakt onderdeel uit van de WorldTour waardoor enkele van de beste wielrenners ter wereld deelnemen. Het parcours voert over de wegen die we allemaal kennen van grote wielerklassiekers zoals de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. Wil je ook de grootste wielrenners gadeslaan op eigen bodem? Bezoek dan de BinckBank Tour die in 2020 wordt georganiseerd van 31 augustus tot en met 6 september.

Parcours

De route van de BinckBank Tour voert traditioneel door Nederland en België. Er zijn vlakke sprintetappes, etappes waar mogelijk waaiers ontstaan, een tijdrit, etappes over Vlaamse kasseiwegen en etappes door de heuvels van Limburg en de Ardennen. Het parcours is meestal op maat geschreven van klassiekerspecialisten en daardoor perfect als voorbereiding op het Wereldkampioenschap Wielrennen.

Etappes

De etappes voor 2020 zijn nog niet bekend

De etappes van de editie van 2020 zijn als volgt:

  • 10 augustus: Ploegenpresentatie
  • Etappe 1 (31 augustus): Dokkum - Hulst
  • Etappe 2 (1 september): Blankenberge - Ardooie
  • Etappe 3 (2 september): Aalter - Aalter
  • Etappe 4 (3 september): Houffalize - Houffalize
  • Etappe 5 (4 september): Riemst - Venray
  • Etappe 6 (5 september): Den Haag
  • Etappe 7 (6 september): Sint-Pieters-Leeuw - Dokkum

Grotendeels gratis te bezoeken

In tegenstelling tot het bezoeken van bijna alle andere sportwedstrijden is een wielerwedstrijd over het algemeen gratis te bezoeken. Bij de BinckBank Tour is dat niet anders, je kunt overal gratis langs de weg de renners supporteren. Bij de finish zijn er in sommige gevallen sponsorboxen aanwezig waar je uiteraard alleen op uitnodiging in mag plaatsnemen. Overigens kan je zonder invitatie ook gewoon aan de weg gaan staan bij de aankomststreep.

Programma en tijden

De etappes worden bij daglicht afgelegd, over het algemeen in de middaguren. Voor de start van de etappes is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld handtekeningen te scoren van de wielrenners en na de finish volgt de prijsuitreiking. De start- en finishsteden van de BinckBank Tour organiseren vaak rondom de koers volop activiteiten. Wanneer je langs de route wilt staan moet je rekening houden met de doorkomsttijden op die locatie. Op de website van de BinckBank Tour is een tijdsschema per etappe te vinden met de indicatieve doorkomsttijden. De exacte tijden zijn uiteraard afhankelijk van de snelheid waarmee de wielrenners koersen.

Fietsen populair

De BinckBank Tour is altijd een goed bezocht evenement. Dat is niet zo vreemd aangezien Nederland en België houden van de fiets. Nederland is het dichtstbevolkte fietsland ter wereld met uitgebreide infrastructuur voor fietsers. En in België is de wielersport haast een religie, het is dan ook geen wonder dat enkele van de allerbeste renners ooit afkomstig zijn uit België.