Home » BK Veldrijden

BK Veldrijden 2018

Last update: 09-10-2017

Veldrijden, ook wel cyclocross genoemd, is in België één van de meest populaire sporten. Vooral in de wintermaanden is er geen sport die kan tippen aan het veldrijden. Het Belgisch Kampioenschap is dan ook een zeer prestigieuze prijs. Wie mag zich in 2018 tot de beste Belgische crosser kronen op het parcours rondom Koksijde? Op 13 en 14 januari 2018 wordt door de beste veldrijders uit België het BK veldrijden verreden in Koksijde. Kom alles te weten over het BK Veldrijden zoals het parcours, programma en bereikbaarheid. Zorg dat je erbij bent en koop je tickets voor deze veldrit.

BK Veldrijden 2018 in Koksijde

Het Belgisch Kampioenschap Veldrijden vindt in 2018 plaats in de kustplaats Koksijde. Het parcours voert deels door de duinen waardoor het een specifieke voorbereiding zal vergen. De sterke crossers komen hier vanzelf bovendrijven. Mogelijk zal de zeewind ook een cruciale rol spelen en voor extra zware omstandigheden zorgen. De winnaar van het BK Veldrijden mag na afloop een jaar lang rondrijden in de Belgische kampioenstrui, één van de meest prestigieuze truien uit het veldrijden. Het BK veldrijden vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018, waarbij de elite mannen hun cross zullen rijden op de zondag.

Programma zaterdag 13 januari 2018

Gedurende twee dagen wordt een prachtig en bomvol programma opgevoerd. Op zaterdag 13 januari ziet het programma er als volgt uit:

 • Heren nieuwelingen eerstejaars: 12.00 uur
 • Dames nieuwelingen: 12.00 uur
 • Heren nieuwelingen tweedejaars: 13.30 uur
 • Heren juniores: 15.00 uur
2f250d84738b4620bf1bf3f16687874f.jpg

Programma zondag 14 januari 2018

Op zondag 14 januari ziet het programma er als volgt uit:

 • Heren espoirs onder 23 jaar: 11.00 uur
 • Dames (elite en junioren): 13.45 uur
 • Elite mannen met en zonder contract: 15.15 uur

Tickets en kaartverkoop

Er kan gekozen worden uit dagtickets voor de zaterdag of de zondag. Tickets zijn te koop in de voorverkoop, online en aan de dagkassa. De kosten bedragen:

 • Dagkassa zaterdag: € 15
 • Dagkassa zondag: € 25
 • Dagkassa combiticket zaterdag en zondag: € 35
 • Voorverkoop combiticket zaterdag en zondag: € 30
 • Kinderen tot en met 11 jaar mogen het evenement gratis bijwonen mits begeleid door een volwassene
 • Er zijn diverse VIP-arrangementen verkrijgbaar

Televisie

Uiteraard wordt het BK Veldrijden live uitgezonden op televisie. De live registratie zal worden verzorgd door de VRT (Sporza). Hierdoor is de cross zowel in Nederland en België te zien.

Adres en route BK Veldrijden

Zoals bekend vindt het BK Veldrijden dit jaar plaats in Koksijde. De gemeente is gelegen in het uiterste westen van België aan de zee nabij de autosnelweg A18/E40. Er zullen diverse gratis publieke parkings worden geopend ten tijde van het Belgisch Kampioenschap welke te vinden zijn via de borden 'Parking Publiek'. Qua openbaar vervoer kan worden gereisd met de befaamde kusttram en worden uitgestapt bij halte 'Ster der Zee', vanwaar gratis pendelbussen op en neer naar het parcours rijden. Ook vanaf het treinstation van Koksijde rijden pendelbussen.

Overnachten

Kustplaats Koksijde is perfect voor een langduriger bezoek, bijvoorbeeld met behulp van een hotelovernachting. Naar verwachting zullen tienduizenden mensen een bezoek brengen aan het Belgisch Kampioenschap veldrijden, wie een hotelkamer wil boeken zal er dus bijtijds bij moeten zijn: