Home » Blijdorp Festival

Blijdorp Festival

Last update: 11-09-2018

Elk jaar in Rotterdam is het weer zover: het enorm in populariteit toenemende Blijdorp Festival. Het is een dag van veel feesten en waar goede muziek en cultuur centraal staat. Het meest recente festival was op 11 augustus 2018, maar wanneer is de volgende? En hoeveel kost een ticket? Dat en nog veel meer informatie over Blijdorp Festival vind je hier.

Wat is Blijdorp Festival?

Er zijn alweer vijf edities van dit event, dat vooral populair is onder jongeren, geweest. Er wordt veel verschillende soorten muziek gedraaid maar de hoofdgenres zijn techno, house en hiphop. Ook krijgen veel kleine en onbekende substromingen een kans om hen te laten leren kennen. De nadruk bij dit festival ligt behalve de unieke muziek ook op beleving, sfeer, en cultuur. Zo zijn er kunstzinnige projecten waar je als bezoeker aan kunt deelnemen. Er zit zelfs een kapper die je unieke en bijzondere kapsels kan geven. De leeftijdsgrens van het festival is 18+ en ID’s worden goed gecheckt, dus mensen jonger dan 18 jaar komen er helaas niet in.

Datum en programma

De afgelopen editie van Blijdorp Festival was op 11 augustus. Er is ook al een datum gepland voor komende editie: 1 december 2018. Dit is de wintereditie, in tegenstelling tot afgelopen editie die een zomereditie was. Dit winterfestival zal plaatsvinden in de Van Nelle Factory, dit is een prachtige locatie in Rotterdam dat overigens ook een Rijksmonument is. Het programma van de aanstaande editie is nog niet bekend, echter de tijden wel. Hieronder het programma van de afgelopen editie op 11 augustus, daaronder de tijden van de wintereditie op 1 december. Het event begon om 12 uur ’s middags en ging door tot 11 uur ’s avonds. De hele dag was er op elk van de zes stages door dag dag heen een enorm scala aan artiesten, bekend en onbekend. De grotere artiesten zoals Fitzgerald, Moxie, en Jackmaster traden vooral op op de grote podia en de minder bekende bandjes en artiesten traden op op de kleinere, intiemere stages. De zesde editie van het Blijdorp Festival zal beginnen om 13.00 op 1 december. Het feest zal doorgaan tot 1 uur ’s nachts.

Tickets

Er zijn nog steeds tickets te koop voor het aankomende Blijdorp Festival, echter de kaartjes van de voorverkoop zijn al uitverkocht. Deze waren €29,-. Nu zijn de kaartjes iets duurder, namelijk €36,75. De kaartverkoop gaat erg hard en de verwachting is dat ook deze kaartjes binnen relatief korte tijd tevens uitverkocht zullen zijn.

Bereikbaarheid

Blijdorp Festival zal deze komende editie worden gehouden in de Van Nelle fabriek. Dit is een oud industrieel pand aan de rand van Rotterdam, dat prima bereikbaar is met zowel de auto als het openbaar vervoer. Ga je met het openbaar vervoer, dan kun je vanuit heel Nederland makkelijk naar Rotterdam Centraal komen. Vanuit daar gaat er elke 10 minuten een bus richting Station Schiedam Centrum, dit is busnummer 28. Stap bij deze bus uit bij halte Beukelsbrug. Vanaf daar is het slechts enkele minuten lopen naar de Van Nelle fabriek. Tijdens het event zal er voldoende aangegeven staan. Met de auto is het festival ook goed te bereiken. Je komt bij de fabriek door vanaf de A20 afrit 13 (knooppunt kleinpolderplein) te nemen, en sla vervolgens linksaf de snelweg over. Sla aan het einde van de weg opnieuw linksaf en ga de rotonde rechtdoor. Vanaf daar zijn er verscheidene parkeerplaatsen aangegeven en is de Van Nelle fabriek niet ver meer.