Bloemencorso Bollenstreek

Last update: 07-01-2020

Een van de meest bekende Bloemencorso’s ter wereld is Bloemencorso Bollenstreek. Er is geen bloemencorso dat zo vroeg in het jaar al plaatsvindt. Het bijzondere aan Bloemencorso Bollenstreek is dat de praalwagens een route volgen langs diverse dorpen en steden en hiermee honderdduizenden belangstellenden trekken. De meest prachtige creaties vol fleurige bloemen komen voorbij tijdens het corso. Kom alles te weten over Bloemencorso Bollenstreek 2020 zoals route, programma en tijden, tickets en kaartverkoop en bereikbaarheid.

Bloemencorso Bollenstreek 2020

Bloemencorso Bollenstreek is behalve de bijzondere route en het vroege moment in het jaar nog om een andere reden bijzonder. Het is namelijk de enige corso waarbij bolbloemen worden gebruikt. Bekende bloemsoorten zijn narcissen, hyacinten en natuurlijk tulpen. Bloemencorso Bollenstreek roept hierdoor een ongekende lentesfeer op. De optocht is sowieso een groot feest dankzij de vele muziekkorpsen en muzikale optredens. Jong en oud zullen genieten van bijzondere kunstwerken en creaties, het is duidelijk dat de makers er enorm veel moeite in hebben gestoken. De eerstvolgende editie van Bloemencorso Bollenstreek staat gepland van woensdag 22 tot en met zondag 26 april 2020.

Programma

Het programma voor 2020 is nog niet bekend

Bloemencorso Bollenstreek is een meerdaags evenement en dat heeft er mee te maken dat het publiek de kans krijgt om het hele proces van het steken van de bloemen tot en met de corso zelf te volgen. Het steken van de bloemen op de praalwagens wordt gedaan in de Klinkenberghal in Sassenheim waar het publiek kan komen kijken van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 april 2019. Vanaf vrijdagmiddag om 16.00 uur kunnen de praalwagens al bewonderd worden. Op zaterdag 13 april 2019 is het dan tijd voor de corso (9.30 tot 21.30 uur) waarbij de route van 40 kilometer wordt gevolgd van de Koningin Wilhelminaboulevard naar Haarlem. Na aankomst in Haarlem zijn de praalwagens de dag erna (zondag 14 april) nog tot bewonderen bij de Gedempte Oude Gracht – Nassaulaan.

Route corso en tijden

De route die tijdens de Bloemencorso van de Bollenstreek op zaterdag 25 april 2020 wordt gevolgd is maar liefst 40 kilometer lang. De start is in Noordwijk aan de Wilhelminaboulevard om 9.30, waarna een passage door de gemeente volgt. Na Noordwijk vervolgt de stoet haar route richting Voorhout waar rond 11.35 uur het centrum wordt bereikt. Hierna is het de beurt aan Sassenheim en daarna Lisse (15.20 uur in centrum). Het centrum van Hillegom wordt bereikt rond 16.45 uur en Bennebroek is om 19.25 uur aan de beurt. Na Heemstede volgt de aankomst rond 21.30 uur in het centrum van Haarlem.

Tickets tribune Bloemencorso

De route van Bloemencorso Bollenstreek is uiteraard gewoon gratis te bezoeken. Wel zijn er betaalde en overdekte tribunes langs de route in Lisse en Sassenheim. De kosten voor een ticket bedragen € 24,50 per persoon. 

Tickets opbouwdagen

Ook voor de Opbouwdagen in de Klinkenberghal (Rijksstraatweg 52 Sassenheim) dient entree te worden betaald. Een ticket kost € 6,- per persoon. Kinderen tot zes jaar mogen gratis de Opbouwdagen bezoeken en kinderen van 6 tot 12 jaar betalen het kortingstarief van € 2. De openingstijden van de Opbouwdagen zijn als volgt:

  • Woensdag 22 april: 9.00 – 22.00 uur
  • Donderdag 23 april: 9.00 – 22.00 uur
  • Vrijdag 24 april: 9.00 -13.00 uur

Televisie uitzending

Wanneer je er niet bij kunt zijn hoef je waarschijnlijk niet te treuren. De kans is groot dat Omroep MAX wederom een uitzending van het Bloemencorso zal maken.