Bloemencorso Eelde

Last update: 03-03-2020

Ieder jaar in het eerste weekend van september vindt het Bloemencorso van Eelde plaats. In dit dorp, niet ver van de stad Groningen, rijden 16 prachtige corsowagens een route door de straten. Behalve de prachtig versierde wagens is er entertainment en kunnen kinderen zich ook prima vermaken dankzij diverse activiteiten. Kom meer te weten over Bloemencorso Eelde 2020 waaronder informatie over programma, route, tickets en bereikbaarheid.

Bloemencorso Eelde 2020

Tijdens Bloemencorso Eelde rijden 16 prachtig versierde corsowagens door de straten van het Drentse dorp. Ieder jaar bezoeken meer dan 50.000 mensen het spektakel. Maar ook aan de achterzijde werkt een groot aantal mensen mee om het Bloemencorso van Eelde tot een succes te maken. De volgende editie van de bekende Bloemencorso in Eelde vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 september 2020.

Programma en tijden zaterdag

De zaterdag is de belangrijkste dag van Bloemencorso Eelde. Op deze dag rijden de corsowagens namelijk hun route van 2,5 kilometer lang. De route gaat over de Hoofdweg, Henri Dunantweg, Hobbemaweg, Mozartweg en Beethovenweg. Het epicentrum ligt rondom de Mozartweg want hier zijn tribunes, feesttenten, kinderactiviteiten en een markt. Dit zijn de tijden:

  • 11.00 uur: De corsomarkt opent de deuren
  • 14.30 uur: Bloemencorso Eelde gaat van start
  • 18.00 uur: prijsuitreiking in de Beethoventent
  • 22.30 uur: einde feestelijkheden

Programma en tijden zondag

Het programma voor  2020 is nog niet bekend

Op zondag is het mogelijk om de corsowagens nog eens te bewonderen als ze zijn opgesteld aan de Mozartweg. Net als zaterdag is de corsomarkt vanaf 11.00 uur te bezoeken. Ook zijn er kinderactiviteiten en optredende artiesten. Rond de klok van 18.00 uur is Bloemencorso Eelde ten einde.

Voor het precieze programma voor elk dagdeel kun je de site van het bloemencorso raadplegen, hier staat ook de route in detail beschreven.

Tickets en kaartverkoop

De ticketinfo voor 2020 is nog niet bekend

De toegang tot Bloemencorso Eelde is niet duur en kost slechts € 4 per dag. Wil je beide dagen het evenement bijwonen? Een combiticket kost € 7 per persoon, en € 6 in de voorverkoop. Voor een tribune plek voor de optocht van zaterdag betaal je € 11. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis het corso bijwonen.

Bezoeken Bloemencorso Eelde

Het dorp Eelde maakt deel uit van gemeente Tynaarlo en ligt in de provincie Drenthe. Het tracé van autosnelweg A28 ligt niet ver van het dorp vandaan (bereken route). Eenmaal aangekomen in het centrum van Eelde wijzen borden je naar de parkeerterreinen. Bezoekers met de trein kunnen reizen naar het treinstation van Groningen of Haren en verder reizen met de bus. Tenslotte is het nog mogelijk een hotel te boeken in Eelde: