Bloemencorso Lichtenvoorde

Last update: 03-03-2020

Volgens traditie vindt er in Lichtenvoorde iedere tweede zondag van september een groot bloemencorso plaats, namelijk Bloemencorso Lichtenvoorde. Het bloemencorso is zelfs qua grootte de nummer twee van de wereld. Behalve de indrukwekkende route die gereden wordt door de prachtig versierde wagens zijn er leuke activiteiten en kunnen de met bloemen versierde wagens stilstaand worden bewonderd. Onderstaand kom je meer te weten over Bloemencorso Lichtenvoorde waaronder informatie over het programma, de tijden, route, kaarten en bereikbaarheid.

Bloemencorso Lichtenvoorde 2020

Het bloemencorso van Lichtenvoorde is een van de oudste jaarlijks terugkerende evenementen van Nederland. Door de jaren heen is het evenement gegroeid tot de grootte zoals we die van vandaag de dag kennen. Uiteraard zijn er de met circa vier miljoen dahlia's prachtig versierde wagens, maar wist je ook dat veel wagen samen met de bijbehorende figuranten een verhaal uitbeelden aan de bezoekers? Duizenden vrijwilligers zijn ieder jaar in touw om Bloemencorso Lichtenvoorde tot een succes te maken. De Bloemencorso wordt omlijst met leuke activiteiten zoals orkesten, optredens, enzovoorts. De editie van 2020 vindt plaats op zondag 13 september.

Programma en openingstijden

Het bloemencorso gaat van start om 14.00 uur 's middags. Het gehele programma kan geraadpleegd worden via de website van het corso. Zo lees je er bijvoorbeeld wat de openingstijden zijn van het tentoonstellingsterrein waar de wagens zijn uitgestald. Ook is de kaart van de route van het Bloemencorso te raadplegen.

Route

De route van Bloemencorso Lichtenvoorde gaat over een afstand van in totaal 2,5 kilometer. Hierbij worden de volgende straten en locaties aangedaan:

  1. Tentoonstellingsterrein op de Gert Reindersstraat
  2. De Varsseveldseweg inclusief tribunes
  3. De Esstraat
  4. De Richterslaan inclusief tribunes
  5. De Lievelderweg
  6. De Aaltenseweg
  7. De Rode van Heeckerenstraat
  8. De Bronckhorststraat
  9. Tentoonstellingsterrein op de Gert Reindersstraat

Kaartverkoop

Om het Bloemencorso Lichtenvoorde bij te wonen heb je een toegangsbewijs nodig. Een kaartje kost € 7,50 per persoon, kinderen tot en met 16 jaar zijn gratis. Er zijn ook tribunekaarten te koop voor de tribunes aan de Varsseveldseweg en de Richterslaan voor € 10. Met een combiticket van € 17,50 heb je dus entree plus een tribuneplek. Parkeerkaarten zijn verkrijgbaar voor € 2,50 per persoon, invaliden mogen gratis parkeren. Als je het tentoonstellingsterrein wilt bezoeken om de versierde wagens van dichtbij te zien kost dit € 2,50 per persoon, een bezoek aan het terrein is overigens gratis voor kinderen t/m 16 jaar.

Bezoeken Bloemencorso Lichtenvoorde

De gemeente Lichtenvoorde is gelegen in de Achterhoek. De gemeente wordt ontsloten via diverse provinciale wegen. Er zijn speciale parkeerterreinen voor de bezoekers van het corso. Als je met de trein het Bloemencorso wilt bezoeken kan gebruik worden gemaakt van het nabijgelegen treinstation Lichtenvoorde-Groenlo. Dit treinstation ligt op het spoortraject Zutphen - Winterswijk. Een comfortabel en langer verblijf is mogelijk als je ervoor kiest een hotelkamer te boeken: