Home » Bloemencorso Sint Jansklooster

Bloemencorso Sint Jansklooster

Last update: 22-02-2018

In het Overijsselse Sint Jansklooster vindt iedere zomer een van de mooiste bloemencorso’s van Nederland plaats. Gedurende een week vinden er in het dorp veel activiteiten plaats, met als hoogtepunt natuurlijk het corso. Bloemencorso Sint Jansklooster bestaat onder andere uit een middagcorso een avondcorso en een corsofestival. Kom meer te weten over Bloemencorso Sint Jansklooster 2019 waaronder tickets en kaartverkoop, programma en festivaltijden, overnachten en bereikbaarheid.

Bloemencorso Sint Jansklooster 2019

De prachtigste praalwagens met duizenden gekleurde bloemen toveren de straten van Sint Jansklooster om in een van de meest sfeervolle decors van Nederland. Het Bloemencorso omvat ook theater, omdat er rondom de praalwagens vaak groepen figuranten hele voorstellingen en toneelstukken opvoeren. Daarom staat het evenement ook wel bekend als Theatercorso Sint Jansklooster. De volgende editie van de Corsoweek is van maandag 12 tot en met zondag 18 augustus 2019. Het hoofdevenement zijn natuurlijk het middagcorso en avondcorso op vrijdag 16 augustus 2019. Maar er vinden zelfs al activiteiten plaats van april tot en met november 2019.

Tickets en kaartverkoop

De bloemcorso’s van Sint Jansklooster op vrijdagmiddag en vrijdagavond en het corsofestival kosten entree. Een ticket voor het middag- of avondcorso kost € 7,50 per persoon, terwijl kinderen het kortingstarief van € 3,50 betalen. Kinderen tot en met drie jaar kunnen de corso’s gratis bijwonen.  Een ticket voor het corsofestival van Sint Jansklooster kost € 4,- (kinderen € 2,-). Het is mogelijk een passe-partout te kopen voor € 13,00 per persoon waarmee je toegang hebt tot zowel het corsofestival als het middag- en avondcorso.

Programma

De Corsoweek van Bloemencorso Sint Jansklooster duurt bijna een hele week. Tot het programma van 2019 behoren onder andere de volgende onderdelen:

  • Dinsdag 13 augustus: beoordeling jury versierde straten
  • Vrijdag 16 augustus: middagcorso (14.00 uur) en prijsuitreiking (20.00 uur), avondcorso (20.30 uur), feest in feesttent (22.00 - 02.00 uur)
  • Zaterdag 17 augustus: corsofestival (12.00 - 16.00 uur), schuttersfeest (16.00 uur), wagenbouwersfeest (20.00 - 02.00 uur)
  • Zondag 18 augustus: tentdienst
  • Het vernieuwde Jeugdcorso vindt plaats op zaterdag 15 september.

Bezoeken Bloemencorso Sint Jansklooster

Het dorp Sint Jansklooster telt slechts 1.200 inwoners, maar tijdens het Bloemencorso stijgt dit aantal erg snel. Het dorp is het best te bereiken met de auto en ligt in de buurt van steden als Zwolle, Meppel en Emmeloord. Parkeren is gratis op de aangegeven plaatsen. Het Bloemencorso Sint Jansklooster is een bijzonder fraai evenement en leuk om meerdere dagen te bezoeken. Eventueel kan er worden gekozen voor een hotelovernachting in de buurt.