Bloemencorso Zundert

Last update: 03-03-2020

Een van de fraaiste Bloemencorso’s van Nederland vindt jaarlijks plaats in het Brabantse Zundert. Het tweedaagse evenement bestaat uit een corso op zondag en een tentoonstelling van de corsowagens op maandag. De corsowagens zijn van zeer hoog niveau en verbazen ieder jaar weer de aanwezigen. Alles over Bloemencorso Zundert 2020 is samengevat waaronder bijvoorbeeld informatie over de ticketverkoop, route, programmatijden en bereikbaarheid. 

Bloemencorso Zundert 2020

De hoofdmoot van Bloemencorso Zundert vindt plaats op de zondag wanneer de daadwerkelijke optocht plaatsvindt. Hierbij leggen de corsowagens een route af van 5,1 kilometer. Op sommige plekken passeert het corso tweemaal. Wie weet dit jaar het bloemencorso te winnen en wie mag zich laven aan de Zundertse Jubel? In totaal nemen er 20 corsowagens deel aan het evenement. Op de maandag zijn de corsowagens tentoongesteld. De volgende editie van Bloemencorso Zundert is op zondag 6 en maandag 7 september 2020.

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor Bloemencorso Zundert koop je via de website van het corso. Om de optocht op zondag bij te wonen betaal je € 9 per persoon, terwijl kinderen tot en met 12 jaar geen entree hoeven te betalen. Op zondag en maandag kan je het tentoonstellingsterrein bezoeken voor € 4. Tribunekaarten op de Markt kosten tussen de € 20 en € 30, terwijl overige tribunekaarten € 10 tot € 20 kosten. Er is ook een rolstoel tribune, voor mensen die slechter ter been zijn. Op de site van het Corso Zundert is hier meer informatie over te vinden.

Foto: Paul Ranft

Tijden zondag

De belangrijkste tijden van Bloemencorso Zundert op zondag 6 september zijn:

  • Theateracts voor kinderen: 10.00 uur
  • Aanvang optocht: 13.30 uur
  • Prijsuitreiking op Oranjeplein: 16.30 uur
  • Tentoonstelling corsowagens en feestavond: 18.00 uur
  • Tussen 14.00 uur en 17.00 is de optocht ook te volgen via Omroep Brabant

Tijden maandag

De tentoonstelling op maandag heeft de volgende tijden:

  • Opening openstellingsterrein: 9.00 uur
  • Eerste presentatieronde: 11.00 – 13.00 uur
  • Tweede presentatieronde: 14.30 – 16.30 uur
  • Derde presentatieronde: 19.00 – 21.00 uur
  • Het tentoonstellingsterrein is aan de Molenstraat 155.

Bezoeken Bloemencorso Zundert

Een bezoek aan Bloemencorso Zundert is een uitermate gezellige aangelegenheid. Er is volop muziek, er is een Jaarmarkt met tientallen kraampjes en natuurlijk kan je eten en drinken kopen. Het dorp Zundert is gelegen in Noord-Brabant tussen de steden Breda en Antwerpen. Met de auto neem je best de snelweg A16 (afslag 1) waarna je via borden naar parkeerterreinen wordt geleid. Met het openbaar vervoer kan je vanaf treinstation Breda de bus nemen (lijn 115) naar Zundert. Blijf je liever overnachten? Boek dan een hotelkamer in het dorp of de omgeving: