Blues Peer

Last update: 08-01-2020

Peer Blues is een van de oudgedienden onder de Rhythm ’n Bluesfestivals van de Benelux. Al meerdere decennia is het evenement zeer geliefd onder de liefhebbers van deze muziekstroming en hebben er vele grote artiesten opgetreden. Ook hebben diverse artiesten hun doorbraak beleefd dankzij Peer Blues. Het festival Peer Blues duurt maar liefst drie dagen en heeft een zeer uitgebreid programma dat zich afspeelt in tenten zodat de muziekkwaliteiten en lichteffecten optimaal zijn. Kom alles te weten over Peer Blues 2020 zoals programma en openingsuren, tickets en kaartverkoop, locatie en bereikbaarheid.

Peer Blues 2020

Als je van Rhythm ’n Blues houdt en wilt genieten van deze muziekstroming in een ongedwongen en prettige ambiance moet je eens Peer Blues bezoeken. Duizenden bezoekers genieten ieder jaar van de beste bluesmuziek van topartiesten. Door de jaren heen hebben vele grootheden uit de blueswereld opgetreden op Peer Blues. De muzikale optredens vinden plaats in verduisterde tenten waardoor regen, wind en zon geen invloed hebben op de muzikale hoogstandjes. Ook komen hierdoor de lichteffecten het best tot hun recht. Het muziekfestival Peer Blues staat gepland van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juli 2020.

Programma en openingsuren

Een overzicht van het complete programma en line-up vind je op de website van Peer Blues. Het terrein van Peer Blues heeft de volgende openingsuren in 2020:

  • Vrijdag 17 juli: 18.30 – 01.00 uur
  • Zaterdag 18 juli: 11.30 – 01.00 uur
  • Zondag 19 juli: 11.30 – 01.00 uur
  • Festivalcamping: donderdag 17.00 uur tot en met maandag 12.00 uur.

Tickets en kaartverkoop

De ticketinformatie voor 2020 is nog niet bekend

Voor Peer Blues kan je dagtickets en combitickets kopen. De dagtickets geven recht op toegang tot de festivalweide voor één dag, terwijl een combiticket recht heeft op drie dagen toegang tot Peer Blues. Een Spring sale weekendticket kost €170 online. Tijdens de Spring sale kost een ticket voor vrijdag € 25 en voor zondag en zaterdag € 90. Tickets kunnen worden gekocht aan de dagkassa, maar je bespaart geld door ze reeds tijdens de online voorverkoop te kopen. Wie vroeg boekt heeft recht op een Early Bird korting en betaalt bijvoorbeeld een gereduceerd tarief. Meer privileges heb je wanneer je een backstage ticket aanschaft. Overigens zijn kinderen tot 12 jaar, wanneer ze begeleid worden door een volwassene, gevrijwaard van tickets en mogen ze gratis naar binnen. Voor de allerkleinsten is er zelfs gratis kinderopvang op zaterdag en zondag tot 22.00 uur.

Bezoeken Peer Blues

De gemeente Peer is niet ver van de Nederlandse grens gelegen. Het adres waar Peer Blues plaatsvindt ligt aan de Deusterstraat 78 in Peer, de automobilisten kunnen hun navigatie op dit adres instellen. Met behulp van borden wordt je naar een van de vier parkeerzones geleid. Wat betreft overnachten zijn er mogelijkheden om op de camping te slapen. Ook zijn er in de omgeving diverse voordelige hotels voor wanneer je iets meer luxe wenst. De beschikbare hotelkamers inclusief een vermelding van de prijs per kamer per nacht zijn samengevat: