Boekenweek

Last update: 10-09-2019

De week van het Nederlandstalige boek is natuurlijk de Boekenweek. De Boekenweek vindt ieder jaar plaats in de maand maart wanneer er allerlei leuke en interessante activiteiten worden georganiseerd waaronder het Boekenbal. En natuurlijk is er het Boekenweekgeschenk die je krijgt bij het doen van aankopen bij boekhandels. Houd je van Nederlandse literatuur, dan is de Boekenweek helemaal je ding. Kom alles te weten over de Boekenweek in 2020 zoals de datum, Boekenbal, activiteiten en het Boekenweekgeschenk.

Boekenweek 2020

De Boekenweek staat ieder jaar weer in het teken van het Nederlandstalige boek. De Nederlandse literatuur heeft een roemruchte historie en miljoenen mensen genieten er dagelijks van. Veel Nederlands werk is door de jaren heen ook in andere talen uitgebracht. De Boekenweek is in feite dan ook een ode aan het Nederlandse boek. Om het Nederlandse boek te vieren ontvang je bijvoorbeeld tijdens de Boekenweek bij deelnemende boekwinkels het Boekenweekgeschenk vanaf een bepaald besteed bedrag. Gedurende negen dagen is er in verschillende theaters, boekwinkels, musea, bibliotheken, enzovoorts veel te beleven. De volgende editie van de Boekenweek staat op het programma van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart 2020.

Boekenbal

Een bekend evenement is het Boekenbal, de plek voor liefhebbers van literatuur. Er zijn auteurs, muziek, signeersessies, voordrachten, enzovoorts. Het Boekenbal is de opener van de Boekenweek en vindt plaats op vrijdag 6 maart 2020.

Boekenweekgeschenk

Zoals eerder benoemd ontvang je tijdens de Boekenweek het Boekenweekgeschenk wanneer je meer dan € 12,50 besteed bij één van de deelnemende boekhandels of boekwinkels gedurende de actieperiode. Het Boekenweekgeschenk is een roman, novelle of essay en wordt ieder jaar door een andere schrijver geschreven. Het Boekenweekgeschenk is telkens de lengte van 96 pagina’s of 29.000 woorden. In 2020 wordt het Boekenweekgeschenk geschreven door Annejet van der Zijl. De laatste dag van de Boekenweek mag je met het Boekenweekgeschenk zelfs gratis reizen met de 2e klas van de NS. In 2020 is dat dus op zondag 15 maart. Ook online is het Boekenweekgeschenk verkrijgbaar bij de aankoop van boeken:

Gratis met de trein

De Nederlandse Spoorwegen zijn de hoofdsponsor van de Boekenweek. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk mag je op zondag 15 maart 2020 zelfs gratis met de trein reizen. Het Boekenweekgeschenk geeft recht op reizen in de 2e klasse.

Programma

Het exacte programma is te raadplegen via de website van de Boekenweek. Maar verwacht buiten het Boekenweekgeschenk om leuke activiteiten op scholen, boekpresentaties en bijzondere acties bij deelnemende boekwinkels. De activiteiten gedurende de Boekenweek vind je op deze pagina