Home » Brandersfeesten

Brandersfeesten

Last update: 10-11-2017

Er is nog geen informatie bekend over de Brandersfeesten van 2018.

De stad Schiedam is eind september weer de gastheer van de Brandersfeesten. De Brandersfeesten zijn voortgevloeid uit een jaarlijkse braderie die werd georganiseerd in de voormalige Brandersbuurt. Het festival is uitgegroeid tot een van de grootste festivals in de regio en wordt bezocht door ongeveer driehonderdduizend mensen per jaar. Wil je ook de Brandersfeesten meemaken? We hebben alle informatie over bereikbaarheid, kaartverkoop, enzovoorts opgesomd.

Brandersfeesten Schiedam 2017

De Brandersfeesten zijn een volksfeest in Schiedam met een zeer gevarieerd programma voor de bezoekers. Natuurlijk is er muziek in de vorm van tal van optredens, maar wat te denken van bijvoorbeeld theater, kinderactiviteiten, de Brandersmarkt, kermis en ga zo maar door. Er komen bezoekers naar het evenement vanuit Schiedam en omgeving, maar ook van ver buiten de regio. In totaal wordt het evenement bezocht door meer dan 200.000 mensen. De Branderfeesten vinden plaats van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september 2017.

Programma

Uiteraard is er nog steeds de traditionele braderie, maar het aantal activiteiten tijdens de Brandersfeesten is sterk gegroeid. Er is bijvoorbeeld live muziek in de hele stad, er is een gondelvaart, er zijn wateractiviteiten, een stookmarathon, de jeneverroute, etcetera. Het programma van de Brandersfeesten kan worden geraadpleegd op de website van het evenement

e433d57cf11047a3ad8c6fd478fad6ba.jpg

Kaartverkoop

Een zeer groot deel van de Brandersfeesten is gratis te bezoeken. Sommige speciale activiteiten kunnen alleen worden beleefd wanneer je een ticket koopt. Als je wilt deelnemen aan een activiteit is het verstandig om tevoren te controleren of je een ticket nodig hebt of niet.

Kermis Brandersfeesten Schiedam

Gedurende de Brandersfeesten is er ook een kermis in Schiedam, welke zelfs al een dag eerder begint. De kermis duurt van donderdag 21 tot en met zondag 24 september 2017. De openingstijden van de kermis op de Brandersfeesten in Schiedam zijn als volgt:

  • Donderdag 21 september: 17.00 - 22.00 (Eurodag, het gros van de attracties kost slechts € 1,-)
  • Vrijdag 22 september: 11.00 - 24.00
  • Zaterdag 23 september: 11.00 - 24.00
  • Zondag 24 september: 12.00 - 20.00

Bezoeken Branderfeesten

De stad Schiedam is in Zuid-Holland gelegen en prima bereikbaar via het openbaar vervoer. De stad beschikt over treinstations, tramhaltes, metrostations en bushaltes met verbindingen naar bijvoorbeeld de steden Rotterdam en Den Haag. Als je met de auto gaat dan moet je rekening houden met beperkte parkeergelegenheid. De Brandersfeesten lenen zich ook voor een langer verblijf in Schiedam middels een hotelovernachting, vergelijk de prijzen van de kamers via: