Breda Jazz

Last update: 07-01-2020

Het vierdaagse jazzfestival Breda Jazz behoort tot de grootste jazzfestivals van Nederland met ieder jaar honderdduizenden bezoekers. De hele binnenstad is tijdens Breda Jazz omgetoverd in een groot jazzpodium en de sfeer is ongekend goed. Tijdens het festival vinden er ongeveer 175 optredens plaats; keuze genoeg dus. Traditioneel begint Breda Jazz op Hemelvaartsdag waarna het doorgaat tot en met zondag. Kom alles te weten over Breda Jazz 2020 zoals de tijden, locaties, tickets en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid.

Breda Jazz 2020

Breda Jazz behoort tot de meest aansprekende jazzfestivals van Nederland, met vaak rond de 250.000 bezoekers. De hele binnenstad ademt jazz en gezelligheid uit dankzij verschillende podia waar de hele dag optredens zijn. Behalve echte jazz hoor je ook aanverwante muziekgenres zoals blues, cajun, enzovoorts. Ieder jaar wordt Breda Jazz gepland op Hemelvaartsdag plus de vrijdag, zaterdag en zondag erna. De eerstvolgende editie van Breda Jazz vindt dus plaats van donderdag 21 mei tot en met zondag 24 mei 2020.

Programma en line-up

In totaal zijn er 16 podia en ongeveer 175 acts, afkomstig uit binnen- en buitenland. Behalve grote namen krijgt ook jong talent de kans hun kunsten te etaleren. Het programma en de line-up is te raadplegen via de website van Breda Jazz.

Grotendeels gratis toegankelijk

Breda Jazz is grotendeels gratis te bezoeken, zo zijn alle buitenconcerten vrij toegankelijk en heb je geen ticket nodig. Hierdoor is Breda Jazz zelfs een van de best bezochte gratis publieksevenement van het hele land. Voor sommige binnenconcerten zijn wel tickets nodig, deze kosten tussen de € 5 en € 20,- per persoon.

Bezoeken Breda Jazz

Breda Jazz speelt zich af in de binnenstad van Breda en er zijn podia op en rondom bijvoorbeeld het Kerkplein, de Grote Markt, ’t Sas, de Havermarkt, de Veemarktstraat en bij het Spanjaardsgat. Het eenvoudigst is Breda Jazz te bereiken met het openbaar vervoer, zo ligt het treinstation van Breda Centraal op loopafstand van de podia. Bezoekers met de auto kunnen gebruik maken van betaalde parkeergarages. Er kan geparkeerd worden bij het NAC stadion. Wil je liever een hotelkamer boeken omdat je langer dan een dag wilt genieten van Breda Jazz of de stad? De vrije kamers inclusief een prijsvermelding vind je via: