Brussels Summer Festival

Last update: 05-02-2020

De binnenstad van Brussel herbergt een muzikaal en cultureel pareltje van formaat, namelijk Brussels Summer Festival. Het evenement duurt vijf dagen lang en zorgt voor de komst van meer dan honderdduizend bezoekers naar de binnenstad van Brussel. Op deze pagina kom je alles te weten over Brussels Summer Festival 2020 zoals hoe je het festival kunt bijwonen, waar je kaarten koopt, welke artiesten er optreden, de datums en festivaltijden en natuurlijk de bereikbaarheid.

Brussels Summer Festival 2020

Brussels Summer Festival (BSF) is een echt stadsfestival dat in het centrum van de Belgische hoofdstad plaatsvindt. Tijdens het evenement krijgen artiesten uit heel Europa de kans om op te treden, in het verleden traden er al internationale topartiesten op. Er zijn verschillende podia opgetuigd op tientallen locaties in zowel de buitenlucht als binnen. Er staan bijvoorbeeld muziekpodia op enkele bekende pleinen in downtown Brussel. Op deze podia treden honderden artiesten op. De muziek die geëtaleerd wordt is zeer divers, van pop tot rock tot dance, enzovoorts. Brussels Summer Festival vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus 2020.

Tickets

De ticketinfo voor 2020 is nog niet bekend

Brussels Summer Festival vraagt vrij schappelijke entreeprijzen. Je kunt kiezen voor losse dagkaarten en voor een passe-partout. Losse dagkaarten kosten € 30 of € 35, afhankelijk van de dag. Als je meerdere dagen BSF wilt bezoeken is het mogelijk een vijfdaags ticket te kopen waarmee je alle dagen entree verkrijgt. De kosten bedragen € 55 tijdens de voorverkoop. Het is mogelijk om tickets aan de kassa te kopen, maar dan worden extra kosten gerekend. Op sommige dagen is het zelfs mogelijk om VIP-kaarten te kopen.

Optredens en programma

Brussels Summer Festival vindt plaats op meerdere locaties in de binnenstad. Aangezien er gedurende de vijf dagen in totaal honderden optredens op het programma staan zal je voordat je Brussels Summer Festival bezoekt van tevoren de timetable moeten bekijken om te zien waar je wilt zijn. De line-up en programmering van het muziekfestijn zijn te raadplegen op de website van Brussels Summer Festival.

Bezoeken Brussels Summer Festival

Het gros van de activiteiten vindt plaats in hartje Brussel (bereken de route), de locaties bevinden zich onder andere op het Paleizenplein, Museumplein, Kunstberg en La Madeleine. Aangezien Brussel een grote stad is wordt het stadsverkeer gekenmerkt door drukte en hoge parkeerkosten. Als je de kans hebt is het dan ook zeer aan te bevelen om gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. In het centrum van Brussel zijn meerdere grote treinstations waarvandaan je in enkele minuten lopen de pleinen kunt bereiken. Ook overnachten in een van de vele hotels van Brussel is een optie, vergelijk de beschikbare hotelkamers via: