Carnaval Breda

Last update: 14-08-2019

De gezellige binnenstad van Breda staat van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari 2020 weer in het teken van het volksfeest Carnaval. En Carnaval in Breda, dat betekent een goede ambiance en een uitgelaten stemming. Bezoek de optocht of een van de vele Bredase cafés. In dit artikel kom je alles te weten over Carnaval in Breda zoals de locaties, informatie over de optocht, speciale evenementen en ticketverkoop, de openingstijden van kroegen en cafés en de bereikbaarheid van Breda tijdens Carnaval met de auto of trein.

Locaties carnaval

Ben je niet bekend in Breda en wil je weten waar je moet zijn tijdens carnaval? Waar moet je niet zijn is eigenlijk een betere vraag, want de hele stad ademt Carnaval. Het is dan ook onmogelijk om aan te geven welk café of welke locatie je het best kunt bezoeken. Tijdens carnaval kan je gewoon de binnenstad van Breda inlopen en laat jezelf meeslepen door het feest. Ga van kroeg tot kroeg en geniet van de sfeer. De stad Breda heet tijdens carnaval overigens Kielegat.

Openingstijden cafés

Het mooie aan carnaval is dat het feest gewoon de hele dag (en nacht) duurt. Als je ’s middags rond het middaguur de binnenstad van Breda ingaat is het feestgedruis al bezig. De piek qua drukte ligt in de namiddag en avonduren. In de nachtelijke uurtjes gaat het feest gewoon verder en veel kroegen en cafés in Breda sluiten pas ergens tussen 2 en 4 uur ’s nachts. En de volgende ochtend gaan ze weer open voor een nieuwe dag carnaval.

Carnavalsoptocht Breda

Een van de grootste publiekstrekkers van het Bredase carnaval is de grote optocht. De optocht van Breda vindt traditioneel plaats op carnavalsmaandag, oftewel de volgende editie op maandag 24 februari 2020. Vooral met het gezin is het bezoeken van de optocht een leuk uitje, de kinderen zullen de prachtige praalwagens zeker kunnen waarderen. De sfeermuziek en uitgelaten sfeer maken het heerlijke feestje af. De optocht begint om 12.49 uur en behoort tot de mooiste optochten van alle carnavalssteden.

Programma en tickets

In Breda zal je geen volksfeest vinden dat net zo groots is als carnaval. Daar komt nog eens bij dat Carnaval in Breda gewoon gratis te bezoeken is. Kroegen, cafés, de optocht; allemaal zijn ze gratis te bezoeken en er wordt geen entree geheven. Sommige locaties organiseren speciale carnavalsfeesten met optredende artiesten. In sommige gevallen wordt voor deze feesten wel entree gevraagd en zal je dus tickets moeten kopen. Meer informatie over alle feesten, festiviteiten en eventuele ticketverkoop vind je op deze website

Bereikbaarheid Breda

De manier om carnaval in Breda bij te wonen is natuurlijk met het openbaar vervoer. Stap uit op treinstation Breda Centraal en binnen enkele minuten bevind je jezelf in het feestgedruis in de binnenstad. Toch liever met de auto? Dat is uiteraard geen probleem, maar het kan wel zo zijn dat er wegafzettingen zijn (bijvoorbeeld tijdens de carnavalsoptocht) en je zult rekening moeten houden met parkeerkosten. Echt onbezorgd feesten doe je natuurlijk pas wanneer je een hotelkamer hebt geboekt. Ideaal ook om je roes uit te slapen: